Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отрече да се е

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отрече да се е
Коментари Харесай

Кирил Петков йезутски: Никога не е имало среща между мен, Борисов и Алексей Петров

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отхвърли да се е състояла среща във формат Борисов - Алексей Петров.

" Никога не е имало среща сред мен, Алексей Петров и Бойко Борисов ", бяха точните му думи пред Нова телевизия.

Кирил Петков прикани както Борисов, по този начин и президента Румен Радев за " по-голяма хигиена " и " да оставим фамилиите отвън тази кална борба ". Той схваща, че идват локалните избори, само че политическият диалог не може да бъде на толкоз ниско равнище - татковци, баби, дядовци, чичовци.

Припомняме, че първо водачът на ГЕРБ Бойко Борисов завяи, че Алексей Петров е изиграл роля за съставяне на държавното управление, на идващия ден въпреки всичко посочи, че ролята на към този момент мъртвата барета е била единствено логистична. Междувременно обаче и президентът Румен Радев се включи с въпрос за Алексей Петров.

Петков категорично настоя да обясни за фигурата на татко си - той в никакъв случай не е членувал в Българска комунистическа партия, не е бил в служби, не се е занимавал с политика. От 1990 година до 2008 година въобще не е бил в България и е изпуснал всичките мутренски години, всички групировки. Петков не отхвърли татко му да се е познавал със самия Алексей Петров, само че по спортна линия - преди 1990 година е бил от най-изявените спортисти на страната.

По отношение на сглобката, Петков също се върна обратно - решението за някакъв диалог с ГЕРБ е взето от водачите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България "  след петите избори, с цел да не отива страната на шести избори. " Нашето решение беше въз основата на изборите и на база решенията, които си представяхме. "  Иначе преди този момент - след четвъртите избори - Борисов непрестанно изпращал контактьори и емисари, само че от Политическа партия отказвали тези срещи, тъй като се надявахме смяната да продължи както " ние си представяхме ".

Реално е имало среща сред Петков, Борисов и Асен Василев, а тематиката беше дали въобще да отворим този диалог. От там насетне всички диалози са били обществени.

Има ясни неща, които би трябвало да свършим - ПВУ, Шенген, който в този момент се кове, Еврозоната, закон за КПОКОНПИ, изясни Петков и насочи диалога към тези проблеми, които в този момент би трябвало да се вземат решение.

Кирил Петков съобщи и че е изцяло е сигурен, че и никой от обкръжението му не е предложил пост в службите или ДАНС на Алексей Петров.

Задължително е да има персонална среща с Борисов, съгласно Кирил Петков, който чака това да се случи до края на седмицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР