Съпредседателят на Продължаваме промяната“ и на парламентарната група на Продължаваме

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ и на парламентарната група на Продължаваме
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще върнат неизпълнен мандат на президента

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “Кирил Петков разгласи, че “Продължаваме смяната – Демократична България ” ще върнат мандата на президента несбъднат. Ще върнем досието празна, сподели той в ефира на бТВ.

В 15:00 ч. през днешния ден президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, излъчен  от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). Първият мандат за сформиране на държавно управление с претендент за министър председател Мария Габриел завърши несполучливо през вчерашния ден, откакто Народното събрание гласоподава това решение с 226 гласа “за ”, без “против ” и един “въздържал се ” (от ПП-ДБ).

Николай Денков ще вземе досието, ще бъдем дружно с другите водачи, добави Петков. Това, което се видя през вчерашния ден, е, че даже последният ни опит да си спазим ангажимента и да покажем, че страната няма да я хвърляме в безпорядък, беше отритнат от ГЕРБ. От тази позиция, ще я върнем празна, сподели Петков.

Аз съм доста горделив, през вчерашния ден някои хора се опитваха да споделят – “вие се молите ”. Въобще не се молим. Това, което се опитахме да покажем, е какво значи да си спазим думата и какво значи да правиш нещо с възприятие за дълг. Направихме го. Получихме следващата дивотия там, седем страници измислени текстове от ГЕРБ и тези хора демонстрираха, че не могат да си държат на думата. Ние не го чакахме и в този момент отиваме с чиста съвест да върнем втория мандат, разяснява Петков. Според него изборите наложително би трябвало да са “две в едно ”. 

Кирил Петков сподели, че за ПП-ДБ едни избори няма да доведат до нещо по-хубаво. Ще загубим едни 100 милиона на хората, и единственото нещо, което забавихме, за жалост, е че забавихме България, както ние я виждахме. Ако бяхме траяли още девет месеца, щяхме да имаме Шенген, еврозона, нямаше да имаме Сарафов за основен прокурор. Това беше нашата фантазия, сподели Петков. 

Според Кирил Петков за ГЕРБ всичко е въпрос на относителна политическа мощ. Ако са по-слаби, стават положителни, в случай че са по-силни, стават по-арогантни, счита той.  

Борисов го беше боязън да види една правосъдна промяна по метода, по който ние си я представяхме, сподели още Кирил Петков. Той добави, че и в петък, когато Мария Габриел се е съгласила да подпише съглашението (между ПП-ДБ и ГЕРБ – бел.ред.), в него не е имало дата за началото на промените в службите. „ Знаете ли какво значи да има промени без дата  – значи в никакъв случай или “може би “, разяснява съпредседателят на Политическа партия.

Ако след изборите българските жители ни дадат да сме първа политическа мощ, ние ще наложим визията за България, която имаме – еврозона, Шенген, правосъдна система, промени и служби. Ако им се даде на тях силата, ще си остане остарялата система, съобщи Кирил Петков.

По мотив думите на Бойко Борисов, че е получавал телефонни позвънявания от хора, в това число от страни отвън Европейски Съюз, от името на Кирил Петков, да го “натиснат за вътрешния министър “,  Петков отхвърли това.  Той добави, че с никого не е приказвал и никого не е молил за помощ, само че допусна, че с Борисов може да са говорили европейските сътрудници на България. Никой не ми се е обаждал, с цел да ми споделя какво да върша, а на него са му казвали, допускам, „ спазвай си ангажимента, не хвърляй страната в безпорядък “, сподели още Петков.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР