Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев няма да заема поста

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев няма да заема поста
Коментари Харесай

Понижиха Асен Василев - няма да е вицепремиер, а само министър на финансите и еврофондовете

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев няма да заема поста вицепремиер по еврофондовете в държавното управление на Николай Денков.

 

Василев ще заема поста министър на финансите и на еврофондовете.

Махането на вицепремиерския пост е станало, откакто Николай Денков и Мария Габриел оповестиха в 17 часа окончателния състав на кабинета. Тогава Денков разгласи Асен Василев за министър на финансите и вицепремиер по еврофондовете.

 

В договарянията с ГЕРБ обаче вицепремиерски пост на съпредседателя на Политическа партия не е бил очакван.

 

Това наложи нова среща на Денков, Кирил Петков, Мария Габриел, Асен Василев, Томислав Дончев. След нея Василев към този момент не е вице, а оповестяването му за подобен било неразбирателство.

 

Другата смяна отхпредварителния лист на проектокабинета с акад. Николай Денков е това на правосъдния министър. До последно се смяташе, че постът ще заеме сегашният зам.-министър на правораздаването Емил Дечев. Той обаче е заменен от конституционалиста и сегашен народен представител от Демократична България Атанас Славов.

Славов е роден е на 3 декември 1979 година в Усогорск, Съюз на съветските социалистически републики. Работи като юрист от гражданския бранш. Съветник е по конституционни въпроси на вицепремиера и министър на правораздаването Христо Иванов (2014 – 2015) и консултант по законодателни въпроси на вицепремиера и министър на вътрешните работи (2016). Участвал е в екипа, подготвил измененията в Конституцията през 2015 година, както и в подготовката на десетки законопроекти.

Преподавател е по публичноправни науки в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на Софийския университет. Депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно заседание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР