Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов заяви, че няма да

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов заяви, че няма да
Коментари Харесай

Христо Иванов: С Демократична България трябва да се говори за политики, а не за парченца от пицата |

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов съобщи, че няма да бъде подкрепено каквото и да е последващо държавно управление, тъй като обединяването не се вълнува от лични назначения, а от политиките.

" С нас би трябвало да се приказва съществено за политики, а не парченцата от пицата. Това не ни интересува. Персоналното присъединяване не е най-важното в едно държавно управление ", сподели той в предаването “Лице в лице ” на бТВ.

Христо Иванов съобщи, че е допустимо “Демократична България ” да поддържа държавно управление, с цел да се избегне нежеланият вид да се влезе в серпантина от избори. Самоцелно и непременно няма да се взе участие в идващ кабинет.

" Ако някой извади един състав на Министерски съвет и ни го предложи с изискването или поддръжка, или предварителни избори, можем да подкрепим, само че това не значи, че ще се ангажираме с него. Възможност е да останем в неутралитет или градивна съпротива. Ако някой желае да работи с нас, това би трябвало да е за ръководство, което да пресече отровната пъпна шнур на корупцията ", сподели той.

Христо Иванов посочи, че “Демократична България ” предлага и специалисти, и подготвени решения по предпочитаните тематики за освобождението на страната от досегашния модел.

" Искам да сложа на масата нашия тим, който се е потвърдил поредно през годините какво прави. Последователно и потвърдена експертност - това е нещото, което предлагаме на гласоподавателите. Затова приканвам хората да дадат гласа си за нас, с цел да няма изненади след изборите ", добави той.

Иванов съобщи, че в срещите си из страната вижда вярата за смяна. Централният проблем при всички диалози е по какъв начин да се спре корупцията.

" Хората имат голяма вяра да променим България. “Демократична България ” се трансформира в огромна национална мощ, която е способна да концентрира очакванията на цялата междинна класа от всички краища. Да я превърнем в горда европейска страна, да се модернизира и да си заслужи свободата ”, сподели той и добави: “Тази вяра се показва по друг метод. Хората желаят да приключим със остарялото. Искат да видят някой, на който да поверят задачата по елиминирането на сарайския модел. Не просто да видят по какъв начин ще уволним Гешев, а ще модернизираме страната. Ние можем да бъдем техни изразители. ”

Според него хората на всички места схващат, че благосъстоянието им е директно обвързвано със положението на правораздавателната система.

" Централният проблем е да спрем корупцията, тъй като България е богата страна. Ако се спре това чудовищно разграбване и хабене, ще се окаже, че има пари за опазване на здравето, и за обществена политика. Хората доста добре схващат връзката сред съда и хладилника. Правосъдието и достолепието са свързани ", добави той.

Христо Иванов счита, че задкулисието не е разрушено, а е единствено осветено. Дори вижда рискови насоки на държание, като търсенето на поддръжка с “целуване на ръка ” на Реджеп Ердоган от Мустафа Карадайъ и Бойко Борисов.

" Хората видяха, че могат да го разрушат (модела на превзетата страна - б.р.), само че не е опустошен. Напротив – даже счита да се презареди. Движение за права и свободи има наглостта да излезе с девиз “Рестарт на държавността ”. Това е рестарт на дълбоката страна. Те си обезпечават поддръжката на Ердоган извън, имат наглостта да настояват, че не се отхвърлят от Пеевски. Искат да не престават както досега ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР