Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов обяви, че ще се

...
Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов обяви, че ще се
Коментари Харесай

Христо Иванов поиска оставки от Борисов и Гешев заради полицейското насилие на протестите |

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов разгласи, че ще се направи всичко допустимо отговорните за полицейското принуждение над протестиращи преди година да си поемат отговорността. Това ще важи както за съответните служители на реда, които са взели участие в бруталното принуждение и оскърбление на арестуваните, по този начин и за техните настойници.

„ Вчера видяхме бруталното принуждение, целеустремено, проведено от група служители на реда. Ние ще създадем всичко като народни представители тези хора да си поемат отговорността. Но няма да позволим всичко да свърши с тях без тези, които са действителните поръчители и укриватели на този материал да си поемат отговорността “, съобщи Иванов в живо включване от мястото на разтърсващите фрагменти, укривани цяла година.

Христо Иванов съобщи, че откакто е изгледал записа от парламентарната комисия за следствие на насилието, не е могъл да се побере в кожата си от яд и отвращение.

„ Там, в този ъгъл, беше мачкана българската независимост. Беше мачкано достолепието на българските жители, бяха мачкани очакванията на българските младежи за това, че могат да имат почтено поданство – европейски и българско “, сподели той.
„ Тук не става дума да ексцесии, за това че някакви група служители на реда са си изпуснали нервите. Става дума за целенасочена политически поръчана и политически и институционално прикрита интервенция по изтръгване на свободата от ръцете на българските жители. Тази интервенция включваше всеобщо подслушване по абсурден предлог за гонене на организация на държавен прелом. Държавен прелом, осъществяван от стотици хиляди жители, посредством главното човешко право на митинг и на искане на независимост и отчетност “, разяснява той.

Христо Иванов уточни поименно директните виновници за издевателствата над протестиращи – някогашните министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски, както и техните настойници – Бойко Борисов и Иван Гешев.

„ Днес е, представяте ли си, Младен Маринов е депутат от ГЕРБ. Опитаха се този човек да го създадат член на комисията, която би трябвало проверява осъществените от него и укрити по-късно закононарушения. Това са престъпни, тежки актове “, сподели Иванов.

“Христо Терзийски, също през днешния ден народен представител от ГЕРБ, тогава е началник на основна дирекция „ Полиция “. Няколко дни по-късно непосредственият началник на интервенцията е повдигнат на поста министър. Защо? Заради доверието, с което се употребява в очите на Гешев и Борисов, че е подготвен да окървави униформата на българския служител на реда, да окървави закона в България единствено и единствено да пази тяхната власт бащиния “, сподели той.

„ Един от главните виновници – Бойко Борисов, се криеше тук. Днес той продължава да бъде водач на партия ГЕРБ, са дере ризи за ЕНП и да ме пита за демокрацията. Борисов, това е твоята народна власт! Гледай този клип, гледай го непрекъснато и в случай че ти е останала някаква съвест, поеми си отговорността, освободи България от себе си “, добави Иванов.

Той прикани основния прокурор Иван Гешев да подаде оставката, защото цяла година прокуратурата си затваряше очите за беззаконията на полицията по време на митингите.

„ Гешев е индивидът, който провежда това безвластие, който си пазеше личната власт, който е виновен за това, че една година тези материали бяха крити и никой не понесе отговорност. Ето по тази причина освен ще се назоваваме партия на митинга, само че ще работим за търсене на цялостна отговорност на всички - от Гешев и Борисов през Маринов и Терзийски до тези джелати тук. България в никакъв случай няма да бъде свободна и европейска страна без да има цялостна отговорност! “, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР