Съпредседателят Кирил Петков честити 3 март от плаж Корал, където

...
Съпредседателят Кирил Петков честити 3 март от плаж Корал, където
Коментари Харесай

Кирил Петков от плаж Корал заговори за свободи и недопускане на зависимости

Съпредседателят Кирил Петков честити 3 март от плаж Корал, където е дружно със брачната половинка си Линда и децата си. От поста му във връзка националния празник излиза наяве, че е избрал това място, тъй като било „ кътче свободно от корупция “.

Ето какво написа Петков:  

Честит празник, свободни българи!

Васил Левски, Христо Ботев, българите починали в Априлското въстание, опълченците на Шипка и хилядите знайни и незнайни български воини, които са бленували да бъдат свободни и са дали живота си за свободата на България.  

Мечтата е свободни “да бъдем равни на другите европейски нации ". Те не са чакали някой различен да ги освободи, те са се борили и са знаели, че от тях зависи и най-после са дали за този блян най-ценното – живота си. Без тяхната персонална всеотдайност тази дата не би била празник през днешния ден.  Поклон и пред починалите бойци от Русия и другите страни, които са проляли кръв за свободата ни. Поклон пред паметта им!

Делото на тези български герои направи България свободна, само че заветът им е в никакъв случай да не стопираме да се борим за свободата си.  

Днес да бъдем свободни изисква надалеч по-малки и не толкоз героични дейности, само че би трябвало да продължим да носим отговорността, че свободата зависи от всеки един от нас.

Днес да сме свободни значи да не позволяваме зависимости, които да ни карат да вършим каузи, в които не имаме вяра, да не позволяваме безвластие, което ни ограбва от възприятието за правдивост, да не позволяваме обири и корупция, да не позволяваме плячкосване на българската природа, да не позволяваме операции от подправени медии.

Всички ние би трябвало да осъзнаем, че груповата ни независимост зависи от това какъв брой всеки от нас е сериозен към личната си независимост и още по-важно: какви каузи е подготвен персонално да направи в личното си всекидневие, с цел да бъде по-свободен. 

Само дружно и с непрекъснати старания можем да имаме една свободна и просперираща България.

Този пост го пиша от Корал, едно кътче от България, което е свободно от корупция поради нещо, което се случи тази година - дребен знак, че не би трябвало да стопираме да се борим и мечтаем всеки ден, всеки един от нас! 

Честит празник!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР