Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев и

...
Съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев и
Коментари Харесай

ПП и ДБ призоваха за нов протест днес срещу хартиената бюлетина

Съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев и водачът на " Демократична България " Христо Иванов приканиха по време на брифинг в Народното събрание българските жители да излязат на нов митинг през днешния ден пред постройката на Народното събрание против връщането на хартиената бюлетина. 

" Току-що разбрахме, че " хартиената коалиция " реши, че през днешния ден е денят, в който ще прокара хартиената бюлетина. Нека още веднъж да кажем какво значи това-днес е денят, в който демократичният избор на всеки български жител ще бъде сменен. Днес е денят, в който отваряме още веднъж вратата за 15% невалидни бюлетини. Днес е денят, в който още веднъж отваряме всички гласове на Бургас, Варна и Пловдив взети дружно, да са по-малко от невалидните бюлетини, както по време на изборите през 2015 година Днес е денят, когато изкривяването на демократичния избор кара цялата система да работи корупционно. От изкривени избори, откраднат избор и откраднати налози до пари в чували, бюлетини в чували ", разяснява пред публицистите Кирил Петков.

Той прикани всички български жители, които почитат своя глас, да продължат да отстояват своите права.

" Ние ще продължаваме да се борим с вас в постройката, уповавам се да ни подкрепите и отвън постройката ", съобщи съпредседателят на Политическа партия.

От своя страна Христо Иванов сподели, че е щяло да има спор, щяло да има комисия, щяло да има чуване на всички причини, само че това не се е случило.

" Не го видяхме това, видяхме елементарно пробутване на това, което хартиената коалиция е решила. И в действителност през днешния ден те са решили да прокарат това, което са си наумили, да скрепят своя съюз с връщането на хартиената бюлетина в един развой, който в никакъв метод не подсигурява това да се случи по рационален метод с гаранции. Ако жителите желаят да поддържат тези от нас, които в зала ще се борят срещу това нещо, денят е през днешния ден ", сбит бе той.

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов обърна внимание върху обстоятелството, че всичко се употребява в тази игра.

" Използва се и Световното състезание по футбол. Разчита се от " хартиената коалиция ", че огромна част от хората повече ги интересуват футболните мачове, а не по какъв метод ще гласоподават. Аз мисля, че софиянци би трябвало да потвърдят противоположното, тъй че разчитаме на тях ", съобщи Атанасов.

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев сподели, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия са сложили хартиената бюлетина над законите, които би трябвало да се преглеждат в комисии.

" Над закона за бюджета, над това да наложим налог върху свръх облагите на енергийните сдружения и на Лукойл преди 5 декември, когато влиза дерогацията. Всичко това е по-малко значимо за тези три партии от това да откраднат изборите с хартиена бюлетина. Ние ще създадем всичко да попречим на този развой, тъй като това е кражба на вота на българските жители и това е връщане назад към чувалите на ГЕРБ. Чувалите с кеш от автомагистралите и чувалите с бюлетините. Надяваме се и българските жители да не са съгласни с този проект на мръсната машина за правене на избори ", заключи Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР