Съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси се води вече

...
Съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси се води вече
Коментари Харесай

Роналдо: Заслужавам да спечеля повече пъти "Златната топка" от Меси

Съперничеството сред Кристиано Роналдо и Лионел Меси се води към този момент дълги години, а двамата футболисти усъвършенстват редица върхове, съревновавайки се един с различен. Според португалеца това изкарва най-хубавото от него и му оказва помощ да става по-добър. Роналдо призна, че стремежът му е в края на кариерата си да е спечелил повече пъти " Златната топка " от Меси.

Дотук двамата са печелили оценката по пет пъти, като са рекордьори. Легендите Мишел Платини, Йохан Кройф и Марко ван Бастен имат по три оценки.

" Меси е в историята на футбола, само че аз мисля, че аз би трябвало да имам шест или седем, даже осем награди, с цел да съм над него. Ще се веселя доста това да се случи, мисля, че го заслужавам ", сподели Роналдо в изявление за ITV.

Португалецът още един път акцентира, че не е другар с Меси, само че признава, че съперничеството сред двамата му е помогнало доста.

" Нямаме специфична връзка, не сме другари, само че разделяме тази сцена към този момент 15 години. Знам, че той ми е оказал помощ да стана по-добър състезател и аз също съм имал подобен резултат върху него ".

Освен своите пет награди " Златна топка " Роналдо държи редица върхове в кариерата си. Той се стреми да стане и най-успешният състезател в Шампионската лига, като е печелил най-ценния клубен трофей пет пъти, а испанецът Пако Хенто има шест.

" Аз не преследвам върховете, те ме следват на всички места. Пристрастен съм към триумфа и не мисля, че това е нещо неприятно, в противен случай – хубаво е. Това ме стимулира, а в случай че не си стимулиран, по-добре да спреш ", добави нападателят на " Ювентус ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР