Съоснователят на Уикилийкс Джулиан Асандж бе осъден на 50 седмици

...
Съоснователят на Уикилийкс Джулиан Асандж бе осъден на 50 седмици
Коментари Харесай

Осъдиха Асандж на 50 седмици затвор

Съоснователят на Уикилийкс Джулиан Асандж бе наказан на 50 седмици затвор от английския съд за нарушение на изискванията на гаранция, предава Военновъздушни сили. 47-годишният Асандж бе приет за отговорен за нарушение на изискванията на гаранцията, наложена му преди 7 години, когато той се укри в еквадорското посолство Лондон.

Асандж направи това през 2012 година, с цел да избегне изгонването си в Швеция, където е упрекнат в полово нахлуване. Обвинение, което той изцяло отхвърля. В писмо, което бе прочетено в съда, Асандж твърди, че се е  " борел се с сложни условия ".  " Направих това, което тогава мислех, че е най-хубавото или може би единственото нещо, което можех да направя ", сподели той в съда.

" Скривайки се в посолството, вие съзнателно се измъквате от обсега на правораздаването, с цел да останете във Англия "  отвърна арбитър Дебора Тейлър.

В отбрана на своя клиент, адвокатът Марк Съмърс съобщи, че клиентът му се е страхувал от предаването му на САЩ заради работата му в уеб страницата Wikileaks, където бяха оповестени хиляди класифицирани документи, обхващащи всичко - от филмовата промишленост до националната сигурност на Съединени американски щати.

В четвъртък Асандж ще се яви пред английския съд за в началото чуване за възможното му изгонване в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР