Съоснователят и военен командир на руската наемническа групировка Вагнер е

...
Съоснователят и военен командир на руската наемническа групировка Вагнер е
Коментари Харесай

Дясната ръка на Пригожин - Дмитрий Уткин, бе погребан дискретно в покрайнините на Москва

Съоснователят и боен пълководец на съветската наемническа формация " Вагнер " е бил заровен през днешния ден покрай Москва, откакто почина при самолетна злополука, при която почина и шефът му Евгений Пригожин, съобщи " Ройтерс ".

Петдесет и три годишният Дмитрий Уткин, чиято позивна " Вагнер " дава името на частната войска, е заровен на гала в Митишчи, в покрайнините на Москва, като региона беше отцепен от съветска военна полиция, заяви известният новинарски канал " Шот " (Shot) в " Телеграм ".

Пригожин бе заровен във вторник в родния си Санкт Петербург на също толкоз дискретна гала, контрастираща на шумното му и изобилстващо от нецензурни изявления наличие в обществените мрежи приживе.

Преди да помогне за основаването на " Вагнер " като дясна ръка на Пригожин, Уткин е служил като офицер от специфичните сили във военното разузнаване ГРУ, където има чин подполковник.

Сражава се за " Вагнер " при военните акции на Москва в Сирия и Украйна, а през 2016 година е сниман в Кремъл с президента Владимир Путин.

В края на юни източник съобщи пред " Ройтерс ", че Уткин е лидер на въоръжен ескорт от разбунтували се вагнеровци, който напредва към Москва, с цел да поддържа настояването на Пригожин висшето военното управление на страната да подаде оставка поради неуспехите си в така наречен от Москва специфична военна интервенция в Украйна.

Уткин, Пригожин и ръководителят на логистиката на " Вагнер " Валерий Чекалов бяха измежду 10-те души, които починаха при рухването на самолета на Пригожин северно от Москва на 23 август.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР