Съоръженията, създадени за златния резерв, открит в минно поле в

...
Съоръженията, създадени за златния резерв, открит в минно поле в
Коментари Харесай

Новото съоръжение за обработка на злато в Турция на стойност $6 милиарда започва работа

Съоръженията, основани за златния запас, открит в минно поле в северозападната провинция Биледжик в Турция, ще стартират да работят тази седмица, оповестява Daily Sabah. Турският президент Реджеп Ердоган ще участва на церемонията по откриването. Около 3,5 милиона унции злато бяха открити в минното поле на дъщерното сдружение Gübretaş на турската земеделска кредитна кооперация в региона на град Сьогют в края на 2020 година. Смята се, че цената му е към $6 милиарда.

Над 99 тона злато

С инвестиция от над $23,93 милиона и след две години работа, 82% от златото, намерено в резервата, към този момент е готово за обработка. Очаква се оборудването да обезпечи работа на към 1000 души.

През 2008 година полето беше предадено за употреба на компанията Koza Altın, а по-късно, през декември 2019 година, беше трансферирано на турските аграрни кредитни кооперации Gübretaş, след правосъдно дело за отменяне на контракта.
 Централната банка на Турция е най-големият покупател на злато през 2022-а
Централната банка на Турция е най-големият покупател на злато през 2022-а

Китайската централна банка усили запасите с 32 т злато през ноември

Турция има за цел да доближи равнище, при което създава 100 метрични тона злато годишно през идващите пет години, съгласно министъра на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез.

Ръстът на добивите на злато в Турция

Още през 2020 година добивът на злато в Турция доближи най-високото си равнище в историята на републиката. Тогава бяха добити 42 метрични тона злато. Добивите способстваха за стопанската система на страната с $2,4 милиарда.

В Турция работят общо 18 златни мини, а 20 нови плана чакат вложения.
 Velocity Minerals 3 години ще търси злато в Кърджалийско
Канадска компания 3 година ще търси злато в Ардинско

Близо до Дънгово е известното находище " Надежда "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР