Съобвиняемият Менендес Уейл Хана се признава за невинен в предполагаема схема за подкупи

...
Уейл Хана, предполагаем съзаговорник, обвинен в схема за подкупи със
Коментари Харесай

Уейл Хана, предполагаем съзаговорник, обвинен в схема за подкупи със сенатора от Демократическата партия от Ню Джърси Боб Менендес, се призна за невинен и беше освободен под гаранция във федералния съд във вторник.

Хана беше арестуван във вторник сутринта на международното летище Джон Ф. Кенеди след завръщането си от Египет, каза неговият адвокат Лари Лустберг пред репортери след изслушването. Съпругата и децата му остават в Египет, където живеят през по-голямата част от годината. Хана се върна в САЩ, за да се изправи срещу обвиненията, каза Лустберг.

Hana беше обвинен в обвинителен акт миналата седмица с Menendez и други и е изправен пред едно обвинение за заговор за извършване на подкуп и едно обвинение за заговор за извършване на честни услуги чрез телена измама, които носят максимални присъди затвор съответно от пет и 20 години.

Прокурорите твърдят, че той е улеснил споразумение за предоставяне на подкупи на сенатора и сегашната му съпруга в замяна на влиянието на сенатора по въпроси, облагодетелстващи него, египетското правителство и други. Двойката отрече да е извършила нарушение.

Хана е освободен срещу лична гаранция от 5 милиона долара и предаде документите си за пътуване. Той също така подлежи на GPS наблюдение на местоположението и полицейски час, изискващ от него да бъде в дома си в Ню Джърси от 20:00 часа. до 8 сутринта

Сен. Кори Букър и сенатор Боб Менендес Сенатор Кори Букър и сенатор Боб Менендес Getty Images

Всичките му дялове в неговата компания Capital Management EG също ще бъдат държани като обезпечение за освобождаването му. Лустберг каза, че Хана ще се опита да управлява своя халал бизнес, но дали бизнесът ще оцелее, остава да видим.

Освен това на Хана е забранено да контактува със съобвиняеми и свидетели по делото без присъствието на адвокати.

СВЪРЗАНИ: Прочетете обвинителния акт срещу сенатор Боб Менендес и съпругата му

Прокурорите твърдят, че Менендес, който е имал значително влияние като председател на комисията по външни отношения на Сената, се е съгласил и е опитал да окаже натиск върху високопоставен служител в Министерството на земеделието на САЩ в опит да защити бизнес монопола, предоставен на Hana от Египет.

През 2019 г. Министерството на земеделието се е свързало с Египет, за да възрази срещу предоставянето на монополни права на контакта на Менендес, Хана, свързани с доставката на халал месо в САЩ.

„Когато Официално лице-1 се опита да обясни защо монополът е в ущърб на интересите на САЩ, МЕНЕНДЕЗ повтори искането си, общо и по същество, USDA да спре да се намесва в монопола на IS EG Halal. Official-1 не се присъедини към искането на MENENDEZ, но въпреки това IS EG Halal запази монопола си“, се казва в обвинителния акт.

Според обвинителния акт съпругата на сенатора, Надин, е съдействала за срещи с Хана и египетски служители, искащи военни продажби и финансиране.

Лустбърг каза, че Хана е приятелка с Надин Менендес от много години, много преди да започне да се среща със сенатора през 2018 г. Адвокатът каза също, че не би смятал демократа от Ню Джърси за приятел на Хана и каза, че не знае дали Хана има някакви връзки с египетското разузнаване.

Египетският бизнесмен трябва да се върне във федералния съд на Манхатън на 2 октомври.

Тази история е актуализирана с допълнителна информация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР