съобщи, че е заловил кораб, регистриран в Обединените арабски емирства

...
съобщи, че е заловил кораб, регистриран в Обединените арабски емирства
Коментари Харесай

Иран залови кораб на ОАЕ, задържа екипажа

съобщи, че е заловил транспортен съд, регистриран в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и е задържал неговия екипаж, което се случва на фона на ново напрежение в района.
В понеделник бреговата защита на ОАЕ откри огън по някои ирански риболовен катери, убивайки двама риболовци, залови един от корабите и задържа риболовците, твърди Иран.
 Ирански командоси няколко часа направляваха танкер в Оманския залив, сигнализираха от Съединени американски щати (ВИДЕО) Ирански командоси няколко часа направляваха танкер в Оманския залив, сигнализираха от Съединени американски щати (ВИДЕО)
Ирански командоси се качиха на борда на танкер в интернационалните води в Оманския залив, употребявайки хеликоптер и два кораба, обявиха амери...
Иранското външно министерство съобщи в четвъртък, че привикало шарже д’афера на ОАЕ след случая в понеделник. Иран изразил гнева си от случилото се пред дипломата в деня след случая.
Това се случва в миг на към този момент засиленото напрежение поради противоречивата договорка, оповестена предходната седмица от президента на Съединени американски щати. Революционната армия на Иран даде обещание, че ще има рискови последствия за ОАЕ от установяването на дипломатически връзки с Израел.
ОАЕ е първата арабска страна в Персийския залив, която подхваща такава стъпка и едвам третата арабска страна,, нормализираща връзките си с Израел.
Иранският президент също осъди хода на емирствата. В телевизионна тирада в събота той предизвести, че ОАЕ са създали „ голяма неточност “ със съглашението за нормализиране на връзките с Израел. Рухани предизвести страната в Персийския залив да не разрешава на Израел да има „ опора в района “.
 Първи забележими признаци на напрежение в ОАЕ поради съглашението с Израел Първи забележими признаци на напрежение в ОАЕ поради съглашението с Израел
Група деятели от Обединените арабски емирства (ОАЕ) се опълчиха на съглашението за нормализиране на връзките сред Израе...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР