Съобщенията за смърт да се предават в общината незабавно от

...
Съобщенията за смърт да се предават в общината незабавно от
Коментари Харесай

По-бърза процедура за смъртни актове предлагат депутати

Съобщенията за гибел да се предават в общината неотложно от лекаря, открил гибелта, в случай че роднините на умрелия са сложени под. Тази смяна в Закона за здравето оферират депутати от ГЕРБ и Оперативна програма. Целта е да се облекчи издаването на на умряли от COVID-19.
Смъртният акт би трябвало да бъде формиран не по-късно от 48 часа след гибелта въз основа на известие от доктор, гласят сегашните текстове на закона. Най-често известието се взема от роднините, с цел да се занесе в администрацията и там да бъде формиран актът, само че в изискванията на пандемия случаите, в които околните не могат да създадат това, тъй като са под карантина или в болница, са зачестили, излиза наяве от претекстовете на вносителите, представени от.
 Поредни върхове: 189 умряли и над 1 700 оздравели от ковид за денонощие Поредни върхове: 189 умряли и над 1 700 оздравели от ковид за денонощие
Броят на новите случаи на ковид означи растеж и като безусловно число, и като %. За 23 ноември са регистрирани 3 146 нови случая...
Ако бъде изтърван двудневният период, смъртният акт се сформира с решение на съда. На процедура с смяната до съд няма да се стига и това ще се прави административно, в случай че околните не могат да го създадат.
Малко над 600 души, които са изгубили борбата с ковид, пък са заровени в софийските гробища от 20 октомври до 23 ноември, оповестява медията. Става дума единствено за данни от началото на втората вълна у нас, като жертвите в столицата сигурно са повече.
Всеки ден погребенията на умряли от ковид са разнообразни, само че се движат сред 20 и 50, описват осведомени. Увеличените смъртни случаи доведоха и до скупчването на опашки пред администрацията на Централни гробища, откъдето се получават смъртните актове.
Този проблем към този момент е решен с увеличение на работещите, изясни зам.-кметът на София доцент Тодор Чобанов.
 Министерски съвет ще вземе решение по ограниченията за ковид на идващото си съвещание Министерски съвет ще вземе решение по ограниченията за ковид на идващото си съвещание
Министерският съвет ще вземе решение по препоръчаните от Националния действен щаб ограничения за справяне с ковид на идващото си за...
“Имаше сходен проблем преди няколко дни, само че той към този момент е решен. Увеличихме броя на чиновниците, които обслужват жителите, с още трима и към този момент няма опашки ”, сподели той.
Скок на погребенията през последните седмици се следи и в Пловдив. Ако през ноември м.г. дневно са полагали приблизително към 10 мъртъвци, в този момент цифрата е 13-14, описа шефът на “Траурни действия ” Коста Попов. По думите му при започване на пандемията напролет даже се е следил спад на смъртните случаи, само че в този момент имало лек растеж. Той посочи, че постоянно през декември, януари и февруари умират повече хора.
Дефицит на гробни места към този момент има единствено на Централни гробища, само че той е от години, посочи заместничката на Попов Катя Топалиева. Тя опроверга клюки, че свършват местата в гробищата на “Рогошко шосе ” около увеличената смъртност от COVID-19.
През юли общинският съвет реши траурният парк в кв. “Прослав ” да бъде уголемен с 65,8 дка, а гробището в кв. “Коматево ” с 28,4 дка. Там към този момент има свободни места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР