Съобщението за съвместна поръчка за доставка на боеприпаси за Украйна

...
Съобщението за съвместна поръчка за доставка на боеприпаси за Украйна
Коментари Харесай

Експерт за позицията на Радев за боеприпасите: Президентът може би говори у нас предизборно

Съобщението за взаимна поръчка за доставка на муниции за Украйна се появи още на 20 март в Европейската организация за защита. То включва отдаване от личните си муниции, с опция да бъдат овъзмездени. Второ - предаване на Украйна на муниции, които към този момент са в развой на социална поръчка и трето – да се ускори отбранителната индустрия на Европа за такива муниции, които ще бъдат отдадени на Украйна.

Това разясни за БНР Юлиана Николова от Портал Европа и Фондация " Център за модернизиране на политики ".

Повечето от 10-те страни, които не са се включили към поръчката, имат национални процедури, които не им разрешават това, само че присъединението остава отворено отсега нататък, посочи тя.

Юлиана Николова изрази недоумение на позицията на президента на срещата на европейските водачи в Брюксел по отношение на неприсъединяването на страната ни към взаимната поръчка на муниции и изрече съмнение, че " президентът може би приказва у нас предизборно ".

По тематиката с противозаконния трафик на мигранти през страната ни Николова е оптимист, " макар нашите старания да се съпротивляваме, въпреки всичко да станем членове на Шенген ".

Относно влизането в еврозоната тя уточни, че " доста зависи от състава на Народното събрание, България какво ще одобри като бюджет ", а " по-високото говорене в предизборната акция е за повече разходи, което не е добре ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР