Съобщение за опасност от изтичане на радиация предизвика паника сред

...
Съобщение за опасност от изтичане на радиация предизвика паника сред
Коментари Харесай

Съобщения за радиация предизвикаха паника в Турция, оказа се, че тестват предупредителната система

Съобщение за заплаха от приключване на радиация провокира суматоха измежду поданици на граничещия с България турски окръг Къркларели, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

" Има заплаха от радиоактивно приключване. Незабавно се приберете на несъмнено място. Не излизайте от убежището, до момента в който не получите известие, че заплахата е отминала " - такова известие са получили на мобилните си телефони жителите на окръга тази заран, което е довело до суматоха и потрес измежду жителите.

Както се оказало, известието било разпратено по отношение на тестване на системите за предизвестие и алармиране, построени в Къркларели.

" Получих на телефона си известие от АФАД /Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки към държавното управление, бел.ред./ за заплаха от радиоактивно приключване. Изпаднах в суматоха. Проверих страниците на управляващите и видях, че става дума за тестване на системата за предизвестия ", споделя локалният гражданин Ердем Кьосе.

Валийството на Къркларели заяви, че съгласно информация от окръжната дирекция, отговаряща за бедствията и изключителните обстановки, през днешния ден е последният ден от тридневни тествания на системата. Гражданите се приканват да не изпадат в суматоха.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР