Съобщава се, че тайните служби са наблюдавали членове на холандския

...
Съобщава се, че тайните служби са наблюдавали членове на холандския
Коментари Харесай

Холандия е обвинена в шпиониране на евреи след Втората световна война

Съобщава се, че тайните служби са следили членове на холандския комитет Аушвиц и са проникнали в неговите срещи.

Твърди се, че евреите, оживели от Холокоста в Амстердам, са били следени и шпионирани от Холандската работа за вътрешна сигурност (BVD) до 80-те години на предишния век, смятайки ги за опасност за демокрацията, оповестява euronews.

Анализ на 71 000 разкрити досиета на някогашната BVD, оповестен от вестник Het Parool, твърди, че доста евреи, завърнали се след Втората международна война, са били шпионирани. Нередактираните файлове, съхранявани от Националния списък, са отворени за обществеността от 2022 година и техните страници разкриват необятното наблюдаване, осъществявано от тайните служби.

BVD следи членовете на Холандския комитет Аушвиц, учреден от оживели през 1956 година, и прониква в събранията му, считайки го за екстремистки. Те имаха къртица в организацията и съставяха отчети за бъдещи възпоменания на Холокоста и проведоха пътувания за посещаване на концентрационни лагери в други страни.

На тези срещи холандските евреи споделиха своите мисли за икономическите вреди и медицинските проблеми, които са претърпели вследствие на депортирането им от Холандия в концентрационните лагери. На въпрос от публицисти на Het Parool за това разобличаване, един еврейски жител съобщи: " Какво е екстремистко в група остарели евреи, които са излезли от лагера? Тези хора са свършили добра работа, с цел да привлекат вниманието към жертвите. "

„ Никой не знаеше за това “, добави той. „ И когато го четеш, в действителност ти се просълзяват очите. Всички имена, които четеш, са на хора, които са претърпели доста. Почти всички са изгубили фамилиите си. И все пак са били набелязани като врагове на страната. “

Митническите служители на реда също участваli в шпионаж в интерес на тайните служби. Тяхната работа беше да рапортуват за хора, отиващи или идващи от Полша, където се намираше най-големият концентрационен лагер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР