Смразяващите думи на 6-годишно дете от Вирджиния, след като стреля по учител от 1-ви клас по време на час, разкрити в незапечатани документи

...
Съобщава се, че наскоро разпечатаните заповеди за обиск разкриват шокиращите
Коментари Харесай

Съобщава се, че наскоро разпечатаните заповеди за обиск разкриват шокиращите думи, които 6-годишен ученик от Вирджиния е изрекъл, след като размахва пистолет в училище и застреля учителя си в класната стая.

„Аз застрелях този к----- мъртъв“, каза момчето на 6 януари 2023 г., само мигове след стрелбата, според Ейми Ковач, специалист по четене в началното училище Richneck в Нюпорт Нюз, Вирджиния. След това Ковач се втурна в класната стая и задържа детето до пристигането на полицията.

Незапечатаните заповеди, съобщени от местните новинарски издания във вторник, описват как Ковач е чул изстрел и е бил свидетел как няколко деца изтичат от класната стая.< /p>

Тяхната учителка, 25-годишната Абигейл Цвернер, също се втурна, кървяща от ръката и горната част на торса, преди да колабира в предната стая и да бъде откарана по спешност в болницата. В заповедта се казва, че Ковач е влязла в класната стая, където е намерила момчето да стои до бюрото си с пистолета до него на пода.

„Направих го“, момчето също каза, според Ковач. „Взех пистолета на майка ми снощи.“

По-рано през деня двама ученици казаха на Ковач, че са видели момчето с пистолет в раницата, се казва в заповедта. Твърди се, че Ковач и училищен администратор са претърсили раницата на ученика по време на междучасието, но не са намерили огнестрелното оръжие вътре по това време.

Юридическият екип на Цвернер заведе дело за 40 милиона долара срещу училищния съвет на Нюпорт Нюз и определени администратори през април.

Нейните адвокати твърдят, че няколко училищни служители, включително самата Zwerner, са предупредили администрацията преди стрелбата да се разрази. Когато била разпитана в болницата след стрелбата, Цвернер казала на следователите, че е разделила своя клас от първи клас на две групи след почивка за занимание по четене, когато момчето извадило пистолета.

„Какво правиш с това ?" учителката каза, че е попитала, преди момчето да стреля по нея.

Историята продължава

В заповедта се казва, че Цвернер е казал на разследващите, че е имало множество „дисциплинарни инциденти“, включващи един и същ ученик, водещ до стрелба. Те включват физическо насилие и заплахи за насилие, за което е докладвано на училищните администратори, се добавя в заповедта.

Дни след стрелбата разследващите разпитаха бившата учителка в детската градина на момчето.

Пенсионерът Учителка в началното училище в Нюпорт Нюз, която е била назначена в началното училище Ричнек, разказала на полицията как е била задушена през септември 2021 г. от същото момче, за което се твърди, че е застреляло Цвернер. В заповедта се отбелязва как ограничените училищни записи, отнасящи се до момчето, получени от Службите за защита на детето, не включват никаква информация за предполагаемото задушаване, описано от учителката в детската градина, така че е възможно инцидентът и „вероятно други да не са били лесно предоставени от Newport News Public Училища."

Въпреки че момчето не е обвинено, майка му, Дея Тейлър, е изправена пред две обвинения: престъпление, пренебрегване на дете, и престъпление за оставяне на огнестрелно оръжие по начин, който може да застраши дете.

Вместо съдебен процес, изслушване за пледиране е насрочено за 15 август. Адвокатът на Тейлър, Джеймс Елънсън, каза преди това на WTKR, че майката на момчето страда от проблеми с психичното здраве след извънматочна бременност и спонтанен аборт.

Тейлър също се призна за виновен по федерални обвинения, че е бил незаконен потребител на контролирано вещество в притежание на огнестрелно оръжие и е направил невярно изявление по време на покупката на огнестрелно оръжие. Следващото й явяване в съда по това дело е 18 октомври.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР