Саня Мирза безспорно се превърна в легенда на тениса през

...
Саня Мирза безспорно се превърна в легенда на тениса през
Коментари Харесай

Краят на една кариера беше сложен: Мирза отстъпи във финала на АО и окачи ракетата си!

Саня Мирза несъмнено се трансформира в легенда на тениса през последните близо две десетилетия, в които кариерата ѝ беше главно фокусирана върху двойките, където индийката завоюва общо шест трофеи от Големия шлем в карето. Намирайки се все още на 36-годишна възраст, ветеранката избра по време на Откритото състезание на Австралия да постави завършек на професионалния си път в тениса, като сплоти сили със сънародника Рохан Бопана за конкуренцията при смесените тандеми, като партньорството им на корта се оказа повече от сполучливо и ги води в мача за оценката.

Навярно всяка история от сходен темперамент е писано да приключи с благополучен край и въпреки индийската двойка да отстъпи във финала пред дуото Луиса Стефани/Рафаел Матос, които ги надиграха безапелационно със 7:6(2) 6:2, то сълзите в очите на Мирза при награждаването посочваха само нейната признателност към всичко получено от обичания спорт. Саня, която е една от най-влиятелните фигури на тениса в обществените медии, където само Серина Уилямс и членовете на " Голямата тройка " имат повече фенове от нея, разгласи, че главната причина за окачването на ракетата ѝ е фактът, че желае да отглежда сина си в надалеч по-спокойна среда без чести пътувания и напрежение.

Двубоят за трофея на " Rod Laver Arena " започва извънредно неприятно за Мирза и Бопана, които инкасираха пробив още в дебютното си подаване, само че последователно се отърсиха от началния потрес и съумяха напълно да извърнат нещата в своя изгода, повеждайки с 5:3. Тогава индийският тандем имаше опцията да подава за спечелването на частта, която лековато пропусна да оползотвори, само че все пак те доближиха сетбол в заключителния 12-и гейм, само че резултатът при реализирането му беше подобен и на нас ни предстоеше да следим тайбрек. В него бразилската двойка разполагаше с самодейността от първата до последната точка и въпреки желанието на фенове по трибуните да беше друго, то " кариоките " се поздравиха с триумфа в откриващия сет.

В началото на втората част проследихме равновесие в салдото на силите на корта, преди с течение на времето страстите у азиатското дуо да стартират да вземат връх, като представянето им загуби от своята клиничност и изходът от сходна обстановка беше единствено един - пробив в актива на Стефани и Матос. Опитът да се завърнат в резултата от страна на Мирза и Бопана ги води само до точка за рибрейк, която те обаче не съумяха да материализират и до края на срещата бразилците дублираха задатъка си, с което подпечатаха дебютната си купа от Големия шлем.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР