Санкциите в отговор на инвазията на Москва в Украйна задушават

...
Санкциите в отговор на инвазията на Москва в Украйна задушават
Коментари Харесай

Борн: Западните санкции задушават Русия

Санкциите в отговор на нашествието на Москва в Украйна " задушават " съветската стопанска система и не би трябвало да бъдат спирани, съобщи френският министър-председател Елизабет Борн пред долната камара на Народното събрание в Париж.

" Нашата цел е една и съща през цялото време - да създадем цената на войната непоносима за Русия, да ударим мощно нейната стопанска система, с цел да ѝ попречим да финансира настъплението си ", съобщи Борн пред Националното заседание, откакто депутатите се върнаха на работа след лятната си почивка.



" Москва се пробва да поддържа илюзията, само че обстоятелствата са налице. Руската агитация не би трябвало да ни заблуждава. Руската стопанска система се задушава ", акцентира Борн.

Забележките на Борн бяха частично ориентирани към партиите, които са в съпротива, в това число Националното обединяване. Френската крайнодясна групировка в предишното е получавала заеми от съветски банки, а нейният в действителност водач Марин льо Пен е била снимана да се ръкува с президента на Русия Владимир Путин.



" Отказът от глобите би означавал отвод от Украйна. Това би означавало да се откажем от нашите полезности. Това би означавало да се подчиним на Русия. Патриотизъм - Франция, значи да не се отхвърляме, да не се предаваме, да не се подчиняваме ", сподели Борн.

" Тези наказания, без значение дали на тези, които прикриват увлечението си по съветския империализъм с изказвания за национализъм, им харесва или не, работят ", добави тя.

Премиерът също по този начин разгласи, че семействата, приели украински бежанци, ще получават държавни помощи от края на ноември. Плащанията ще са в размер до 200 евро на месец.

Борн съобщи, че повече от 100 000 украинци са настанени във Франция, в това число 19 000 деца, които в този момент посещават френски учебни заведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР