Санкциите срещу Русия в областта на ядрената енергия биха навредили

...
Санкциите срещу Русия в областта на ядрената енергия биха навредили
Коментари Харесай

Санкции срещу руската ядрената енергия ще навредят на унгарските интереси, каза министър

Санкциите против Русия в региона на нуклеарната сила биха навредили на ползите на Унгария и не би трябвало да бъдат предлагани от Европейския съюз, сподели унгарският външен министър Петер Сиярто, представен от " Ройтерс ".

Унгария, която купува по-голямата част от силата си от Русия, възнамерява да разшири атомната си електроцентрала " Пакш ", като съветската " Росатом " построи два реактора VVER с мощ от 1.2 гигавата всеки, в допълнение към работещите сега четири реактора.

Унгария на включването на нуклеарната сила в против Русия. Блокът е покрай 10-ия пакет от наказания и държавните управления на Европейски Съюз се надяват да реализират договорка в сряда, в случай че съумеят да преодолеят разликите си към възбраната за импорт на съветски каучук и диаманти, споделиха дипломати от Европейски Съюз. Пакетът няма да включва санкциониране на съветския нуклеарен енергиен бранш и включване на " Росатом " в листата, обявиха дипломати, защото няколко европейски страни, като Франция, купуват уран от Русия за своите реактори.

В началото на февруари президентът Румен, че България ще наложи несъгласие, в случай че Европейски Съюз гласоподава нов пакет от наказания против Русия, които засягат нуклеарното гориво.

Унгарският нуклеарен план на стойност 12.5 милиарда евро, който беше доста занимателен, беше предоставен през 2014 година без търг на " Росатом " и Сиярто сподели, че Унгария е лобирала настойчиво, с цел да предотврати налагането на наказания на Европейски Съюз на компанията или нейните чиновници.

" Трябваше да действаме със мощ против включването на " Росатом " или чиновници на " Росатом " в листата ", изясни Сиярто. " Всякакви наказания против нуклеарната сила или " Росатом " биха навредили на главните национални ползи на Унгария ", добави той.

По думите му, в случай че бъдат приключени, двата нови реактора ще покачат каузи на " Пакш " в задоволяването на потребностите от електрическа енергия в Унгария до 70% от сегашната една трета, а планът е жизненоважна част от дълготрайната енергийна сигурност на Унгария.

Сиярто също така прикани за преустановяване на огъня и мирни договаряния за Украйна, с цел да се предотврати по-нататъшна ескалация на войната в по-широк спор. Изказването му пристигна след речите на президента на Съединени американски щати Джо и на Русия Владимир във вторник, които съгласно него са подчертали сериозността на опълчването.
Украйна настоя за наказания против " Росатом "

Междувременно украинският вицепремиер Юлия Свириденко прикани през днешния ден Европейски Съюз да вкара наказания против съветското сдружение " Росатом ", съобщи Българска телеграфна агенция. Следващите наказания съгласно нас би трябвало да обиден този въпрос, съобщи тя пред публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на посланиците на страните от Европейски Съюз.За нас е значимо да убедим нашите сътрудници да погледнат към нуклеарната промишленост - " Росатом " е обвързвана със завладяването на Запорожката АЕЦ, добави Свириденко. Тя добави, че е значимо също глобите да обзет търговията с съветски диаманти, военните пропагандисти, както и да задълбочат въведените финансови ограничавания против Москва.

Говорихме по въпроса за заобикалянето на глобите, уточни Свириденко. " Време е да помислим за възобновяване на Украйна. Тук съм, с цел да обсъдим по какъв начин да улесним европейския бизнес, който желае да пристигна в страната и да взе участие във възобновяване, в това число потребността от застраховка на тези действия. Украйна ще има потребност от градеж на здания, от възобновяване на унищожена инфраструктура. Според нас следвоенната икономическа тактика ще бъде ориентирана към преработката на земеделския рандеман, производството на метали, енергетиката и планове в региона на превоза ", заключи тя.

Със сигурност множеството разселени украинци не имат намерение да останат в Европейски Съюз, съобщи Свириденко. По нейните думи без украинците, избягали от войната, следвоенното възобновяване на Украйна би било мъчно.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР