Санкциите срещу ключови износители на петрол доведоха до доходоносен бизнес

...
Санкциите срещу ключови износители на петрол доведоха до доходоносен бизнес
Коментари Харесай

Търговията с петрол на черния пазар процъфтява

Санкциите против основни експортьори на нефт доведоха до рентабилен бизнес на черния пазар на недопечен нефт. Ембаргото на Европейски Съюз върху вноса на съветски недопечен нефт и таванът на цените на съветския недопечен нефт ще усилят още противозаконните доставки на нефт.

Смята се, че Русия натрупа " черен флот " от танкери, които да транспортират нефт, заобикаляйки режима на тавана на цените, написа ZeroHedge.

Санкциите върху износа на нефт от Венецуела и Иран, към този момент и Русия, доведоха до взрив " скритата " търговия с нефт - притежатели на кораби, корабни компании и търговци продават глобен нефт на тези, които нямат проблем да поемат риска да да го купят. Смята се, че ще се усили търговията с страни отвън Европейски Съюз Г-7, които не са се включили към страните, които постановат широкомащабните наказания.

Русия би могла да употребява изпитани тактики за сходен тип търговия, като изключване на транспондерите на танкерите. С тези и други похвати производителите и продавачите към момента съумяват да пласират продуктите си на купувачи, които са щастливи да получат недопечен нефт на доста по-ниски цени.
 Петрол, газ, въглища: Напук на глобите, вносът от Русия към България процъфтява
Напук на глобите, вносът от Русия към България процъфтява

Използва ли България европейски " малки врати " за търговия с Русия

Но не всички купувачи, изключително тези в юрисдикции със непоколебим надзор и инспекции като Съединени американски щати, се изкушават да купят от по-евтината стока. Други пък, изключително самостоятелните китайски рафинерии, не се тормозят толкоз. Техният приоритет е да купуват недопечен нефт на ниски цени и да вършат положителни облаги от рафинирането му.

Китай е най-големият вносител на нефт в света. Страната продължава да купува ирански и венецуелски недопечен нефт, постоянно " маскиран " като недопечен нефт от Малайзия или Оман, съгласно разбори и отчети през последните няколко години.

От много време насам е ясно по какъв начин Венецуела употребява подправени документи и танкери, свързани с Иран, с цел да продава нефт. Венецуела продава нефт на китайски рафинерии, представяйки го като малайзийски недопечен нефт в документи, съгласно следствие.

В малайзийски води е процедура прехвърлянето от транспортен съд на транспортен съд и смесването на недопечен нефт, с цел да се скрие същинският генезис на иранския и венецуелския нефт. Китайските митнически данни от време на време демонстрират толкоз доста импорт от Малайзия, че анализатори и наблюдаващи считат, че Китай продължава да внася глобен нефт, който се показва за приближаващ от Оман или Малайзия.

И Русия от ден на ден ще прибягва до сходни практики за отбягване на наказания, като, считат анализатори. Русия към този момент прибягва до някои от практиките, употребявани от Иран и Венецуела, за търговия с " другарските " страни на Москва.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР