Санкциите по закона Магнитски“ целят да подсилят избора на България,

...
Санкциите по закона Магнитски“ целят да подсилят избора на България,
Коментари Харесай

Санкциите по Магнитски целят да задълбочат евроинтеграцията на България, казва Вашингтон

Санкциите по закона „ Магнитски “ целят да подсилят избора на България, който задълбочава нейната интеграция в Европа и диверсификацията на енергийните източници. Това сподели ръководителят на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати Джеймс О’Брайън в за БНР, оповестено във вторник.

Новината идва, откакто в петък американското за корупция още петима българи. Става дума за някогашния министър на финансите от ГЕРБ Владислав Горанов , някогашния енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров , обвинения за шпионаж проруски политик Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ “Козлодуй ” - Александър Николов и Иван Генов .

Според О`Брайън в България има схващане за потребността от промени в региона на битката с корупцията, само че са нужни и действителни дейности. " Бихме желали да забележим развой, при който партиите да се съберат и да реализират единодушие по съответен текст и да се ангажират да го гласоподават при започване на новия парламент ", сподели той пред националното радио.

В понеделник той се е срещнал и с няколко партии, които по негови думи " твърдо поддържат законодателството за правосъдната промяна ". " Санкциите нямат за цел да подкопават или да заобикалят българските институции. Те не нападат никоя политическа партия. Те се отнасят до обособени лица, които сътвориха паралелна система, която отклони доста пари от хората в България и попречва изключително реформирането на българската енергийна система ", сподели още той.

О`Брайън не сподели дали следва санкциониране на още българи и добави, че глобите се афишират, когато има доказателства за тях. " Санкциите са защитни за нас. Те се отнасят за това на кого е разрешено да пристигна и да играе по нашите правила ", сподели още О`Брайън.

В понеделник той се срещна и с президента Румен Радев , който сподели, че българското общество " чака от идващия парламент да дефинира като собствен приоритет приемането на антикорупционно законодателство ".

Повечето от новите глобени обвинявания. Мерките по " Магнитски " от февруари са продължение на през юни 2021 година на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски , тогавашния зам.-председател на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков и обвинения за редица закононарушения предприемач Васил Божков .

Новите санкционни ограничения включват и две компании на Малинов, партията му “Русофили за възобновление на отечеството ”, придвижването му “Русофили ”, както и компанията на Горанов “Трилема Консултинг ”. Техни активи в Съединени американски щати, както и преводи с тях, на процедура, от всички финансови институции в света, които работят с американския $, ще бъдат неразрешени.

В петък, същия ден, в който станаха известни новите глобени по " Магнитски ", Обединеното кралство Пеевски, Желязков и Божков по силата на английския Режим за световни наказания за противопоставяне на корупцията.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР