Санкциите няма да доведат до незабавно спиране на войната в

...
Санкциите няма да доведат до незабавно спиране на войната в
Коментари Харесай

Борел призна: Санкциите на ЕС няма да доведат до незабавно спиране на войната в Украйна

Санкциите няма да доведат до неотложно прекъсване на войната в Украйна, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел на конференция след съвещанието на европейските външни министри, съобщи Българска телеграфна агенция.

Санкциите работят, съветската стопанска система е съществено наранена, добави той и посочи, че министрите са разискали предложенията на Европейската комисия за използване и разширение на европейските ограничения. Единодушно потвърдихме потребността да стоим твърдо с Украйна и да оказваме помощ с каквото можем в битката за независимост и самостоятелност - нужни са още оръжия и ще ги осигурим. Войната ще продължи, също както и нашата поддръжка, уточни Борел. Той заяви, че е предложил и е било признато да бъде осъществено изплащането на към този момент утвърдените половин милиард евро военна помощ за украинската страна.

Русия продължава да обстрелва цивилна инфраструктура в Украйна и с това да предизвиква гибелта на хиляди хора всеки ден. Ужасени сме от съветската свирепост против цивилни в Украйна, добави Борел. Той добави, че има смущаващи известия за потребление на полово принуждение с военни цели. По неговите думи не престават нападенията против плодородна земя и пречките за износа на украинската зърнена годишна продукция, по тази причина Русия носи отговорност за глада по света.

Кремъл подхваща съгласувани целенасочени дейности, свързани с операция на публичното мнение по въпроса за дефицита на храни и за силата. Това е предизвикателство за нашата сигурност, за демокрацията и външната ни политика, заключи Борел. Той посочи, че Европейски Съюз ще приготви ограничения, с които да се търси отговорност от тези, които пробват да подкопаят демокрацията, институциите и процесите в Европейски Съюз посредством дезинформация.

Борел изрази паника за бъдещето на съветските газови доставки и уточни, че в този момент се чака дали ще бъде обновено снабдяването през тръбопровода " Северен поток ", спрян с обяснението за техническа поддръжка. Убеден съм, че (руският президент Владимир) Путин преследва " отмалялост на демокрацията ", съобщи той. По неговите думи съгласно Путин демокрациите са слаби, новините се натрупват и изтласкват въпроса за Украйна, само че европейските общества не могат да си разрешат отмалялост. Трябва да продължим да изпълняваме признатите решения, настоя Борел.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР