Санкциите на САЩ може косвено да подпомогнат осъществяването на петролните

...
Санкциите на САЩ може косвено да подпомогнат осъществяването на петролните
Коментари Харесай

Експерт: През 2025 г. цената на петрола постепенно ще се увеличи до 85 долара за барел


Санкциите на Съединени американски щати може индиректно да подкрепят реализирането на петролните и газови планове в Арктика, правейки ги по-рентабилни, счита основният анализатор от Interfax Global Energy Питър Стюарт. „ Санкциите като инструмент на външната политика на Съединени американски щати основават неустановеност на пазара, което води до по-високи цени, което пък обратно на всичко е в поддръжка на плановете за разработка на арктическите запаси – нефт и полутечен природен газ “ е споделил Стюарт в изявление пред Арктическия конгрес в Санкт Петербург.

В отговор на въпрос за евентуалното отрицателно въздействие на глобите от Съединени американски щати върху съветските планове в Арктика, Стюарт е отбелязал, че в даденият случай следва да де обръща внимание точно на ценовия, а не на политическия фактор. „ Усвояването на ресурсите от арктическия район е обвързвано с високи опасности и изисква огромни разноски. Затова въпросът за цената на петрола и втечнения природен газ тук играят основна роля “, е споделил Стоарт.

„ Според прогнозата на Interfax Global Energy, през 2025 година цената на петрола последователно ще се увеличи до 85 $ за барел, възстановявайки се след внезапния спад от 2016 година “, е добавил той.

В случай, че цената на втечнения природен газ остане привързана към цената на петрола, при такава прогноза тя ще е към 11 $ за 1 млн. английски термични единици (MBTU), е обяснил специалиста. „ При такива цени плановете в Арктика ще са рентабилни “ е заключил Стюарт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР