Санктпетербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един

...
Санктпетербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един
Коментари Харесай

Изграждат московски клон на Ермитажа през 2024 г.

Санктпетербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-внушителните в света, с който може да се съпоставят единствено нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 произведения на изкуството от разнообразни столетия, страни и нации, представящи международната просвета от няколко хилядолетия до наши дни. Всяка година той е посещаван от близо 4 000 000 души.

Именно за това е същинска вест построяването на московския клон на държавния музей Ермитаж на територията на някогашната индустриална зона на завода А. И. Лихачов, в центъра на жилищния квартал " Зиларт ". Проектът би трябвало да бъде приключен през 2024 година, след отсрочване на първичния период, който беше тази година, оповестява уебсайтът на кмета на Москва. Филиалът, който е планиран от създателя на архитектурното бюро Asymptote Architecture - Хани Рашид, ще работи като музей за модерно изкуство, представящ огромния план " Ермитаж 20/21 ".

" Сградата дава обещание да бъде неповторима в доста връзки, само че фасадната й структура заслужава особено внимание. Тя ще бъде окачена на специфична железна рамка от кухи профили, която ще пази от слънчева светлина и ще разреши да се излагат предмети на изкуството в открити галерии, без заплахата да бъдат изложени на нездравословните слънчеви лъчи ", споделя Анастасия Пятова, председателката на " Москомстройинвест ".

Както се оповестява, всеки детайл ще бъде ситуиран в стая с най-подходящото осветяване особено за него. В закритите галерии с прозорци те ще слагат предмети на изкуството, по време на чието основаване са употребявали маслени бои, кожа или дърво. В закритите галерии без прозорци ще бъдат изложени фотоси, тъкани и хартиени предмети на изкуството. На намерено - творби от камък, керамика и метал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР