Санитарният пропуск изненадващо бе блокиран във френския парламент, който спря

...
Санитарният пропуск изненадващо бе блокиран във френския парламент, който спря
Коментари Харесай

Френските депутати отложиха дебата по разширения санитарен пропуск

Санитарният пропуск изненадващо бе блокиран във френския парламент, който спря разглеждането на законопроекта за превръщането му във имунизационен пропуск . В първия ден на съвещанието болшинство от депутатите отхвърлиха след среднощ да продължат разискванията по този текст. Влизането му в действие беше планувано за 15 януари, само че се чака графикът да бъде нарушен. Заседанието стартира с разгорещени диспути и приключи с изненадваща отмора, написа Le Monde. Разглеждането на законопроекта за трансформиране на здравния пропуск в пропуск за имунизация беше пресечен от депутатите, откакто болшинството от депутатите с повдигане на ръце гласоподаваха срещу продължаването на дебатите.

Днес сутринта конференцията на ръководителите на парламентарните групи в Palais-Bourbon ще включи продължаването на разглеждането на текста в дневния ред на Народното събрание, само че този протест ще провали календара на окончателното приемане от текста на Парламента. Това извънредно решение провокира шумната наслада на депутатите от опозицията, изключително на републиканците. Здравният министър Оливие Веран настоя дебатът да продължи. " Нощта е пред нас ", уточни той.
 Откриха нов вариант на ковид във Франция
Откриха нов вариант на ковид във Франция

Анализ на вирусния геном демонстрира 46 разновидности

Досега дебатите към законопроекта за трансформиране на здравния пропуск в пропуск за имунизация напредваха с мудни темпове заради враждебността на депутати от няколко политически групи. Депутатите са първите, които преглеждат държавния законопроект " за подсилване на инструментите за ръководство на здравната рецесия ", който цели главно да размени здравния пропуск с пропуск за имунизация за всички на възраст на 12 и повече години.

За министър Оливие Веран предлаганият текст е доказателство за отговорност пред новата вълна на Омикрон. Благодарение на този текст, който планува, че негативен тест към този момент няма да е задоволителен (освен за достъп до здравни заведения и услуги) за приемане на здравна карта от 15 януари, държавното управление желае да усили натиска върху към петте милиона неимунизирани французи против Covid 19.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР