Самсунг електроникс Франция (Samsung Electonics France), филиал на южнокорейския технологичен

...
Самсунг електроникс Франция (Samsung Electonics France), филиал на южнокорейския технологичен
Коментари Харесай

Франция разследва "Самсунг" за нарушения на човешките права

" Самсунг електроникс Франция " (Samsung Electonics France), филиал на южнокорейския софтуерен колос, бе упрекната през април в " недобросъвестни търговски практики " при следствие за възможни нарушавания на човешките права в заводите на групата и по-специално в Китай. Това заяви през днешния ден радио " Франс ентер ", представено от Агенция Франс Прес и ТАСС.

Разследването на френската финансова прокуратура към Върховния съд е почнало на 17 април след тъжби на две неправителствени организации, които се стимулират с противоречие с действителността на напътствията на френския уебсайт на компанията за отговорностите да се съблюдават законите на страната, където работи " Самсунг ", както и на етичните правила, обществената и прородозащитната отговорност.

Според данни на " Франс ентер " нарушаванията евентуално са били осъществени през интервала от 2012 до 2017 година.

Тази нова тъжба, последвала закриването на редица други процедури, цели да бъде заобиколен отводът на прокуратурата да продължи следствията, като се изиска непосредствено от съдия-следовател да се сезира по казуса.

Шефът на юридическия отдел на френското поделение на " Самсунг " е декларирал в диалог със съдия-следователя, че компанията работи за бистрота и сходство на всички правила на работа на подизпълнителите й.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР