Самото присъствие на Китай на срещата в Джеда показва, че

...
Самото присъствие на Китай на срещата в Джеда показва, че
Коментари Харесай

Американски институт за войната: Срещата в Джеда - китайски шамар за Путин

Самото наличие на Китай на срещата в Джеда демонстрира, че Русия се изолира от ден на ден и повече, разяснява западен посланик пред в. „ Файненшъл таймс “. Представителите на Пекин изразили подготвеност да вземат участие и в идващ конгрес в подобен формат. И тогава отново евентуално няма да бъде включена Москва.

Според съветски източници Кремъл още веднъж отхвърлил китайското предложение от 12 точки за разрешаване на спора от фенвруари т.г. В Джеда от Пекин наново показали това предложение. Високопоставени представители на Китай скрито недоволстват от дейностите на съветското управление по разрешаването на спора в Украйна.

 

В Кремъл били доста афектирани от обстоятелството, че Русия не е била поканена на срещата в Джеда, само че не желаят да го демонстрират. Това твърди политологът Дмитрий Орешкин пред телевизионния канал FreeДom (названието е игра на думи сред freedom – „ независимост “, и „ дом “ – б.р.).

 

„ Това е пестник за Владимир Путин. Защото войната е сред Русия и Украйна, а въпросът за мира се разисква без Русия “, сподели Орешкин.

 

По думите му това значи освен, че Москва е неспособна за договорености, само че и че е незначителна.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР