Самостоятелният преглед на е нещо, което можете да правите сами

...
Самостоятелният преглед на е нещо, което можете да правите сами
Коментари Харесай

Как да преглеждате гърдите си сами у дома

Самостоятелният обзор на е нещо, което можете да вършиме сами вкъщи. Той се практикува, с цел да определите дали има някакви промени във типа и чувството на гърдите ви.

Ако забележите нови промени в гърдите, обсъдете ги с Вашия доктор. Въпреки че множеството промени в гърдите, открити по време на независим обзор, имат незлокачествен темперамент, някои промени може да алармират за нещо съществено, като рак на гърдата.

Повечето медицински организации поучават да не разчитате само на тои тип обзор вкъщи, тъй като самоизследването на гърдите не е потвърдено дейно в откриването на рак.

Все отново лекарите имат вяра, че има изгода от това дамите да са осведомени със личните си гърди, тъй че да схващат какво е обикновено и навреме да оповестяват за измененията. Ето по какъв начин да се преглеждаме сами:

Помолете Вашия доктор за проява. Преди да започнете самоизследване на гърдите, би било потребно да обсъдите инструкциите и техниката с Вашия доктор.

Ако сте в цикъл, изберете време, в което гърдите ви са най-слабо чувствителни. Вашите хормонални равнища варират всеки месец по време на менструалния ви цикъл, което предизвиква промени в гръдната тъкан. Подуването стартира да понижава, когато стартира менструацията. Най-доброто време за осъществяване на самоизследване на гърдите нормално е седмицата след края на менструацията.

Започнете с образен обзор на гърдите си

Седнете или застанете без облекла и сутиен пред огледалото с ръце в профил. За да прегледате гърдите си образно, направете следното: Обърнете се с лице напред и огледайте за набръчкване, трапчинки или промени в размера, формата или симетрията.Проверете дали зърната ви са вдлъбнати. Огледайте гърдите си с ръце, притиснати към бедрата.Огледайте гърдите си с вдигнати ръце над главата и притиснати длани. Повдигнете гърдите си, с цел да видите дали ръбовете по дъното са симетрични.

Включете ръцете си

Легнало състояние. Изберете легло или друга равна повърхнина, с цел да легнете по тил. В легнало състояние гръдната тъкан се популяризира, което я прави по-тънка и по-лесна за напипване.

Под душа. Насапунисайте пръстите и гърдите си със сапун, с цел да помогнете на пръстите ви да се плъзгат по-гладко по кожата.

Използвайте меката част на пръстите си. Използвайте възглавничките, а не върховете на трите си междинни пръста. Ако имате усложнения с чувството с възглавничките на пръстите си, използвайте друга част от ръката си, която е по-чувствителна, като дланта или опакото на пръстите.

Прилагайте разнообразни равнища на напън. Вашата цел е да усетите цялата гръдна тъкан, като употребявате разнообразни равнища на напън. Използвайте лек напън , с цел да усетите тъканта, която е най-близо до кожата, междинен напън , с цел да усетите малко по-дълбоко и мощен напън , с цел да усетите тъканта, която е най-близо до гърдите и ребрата. Не забравяйте да употребявате всяко равнище на напън, преди да преминете към идващото място. Ако не сте сигурни какъв брой мощно да натиснете, говорете с Вашия доктор.

Отделете време. Не бързайте. Може да отнеме няколко минути, с цел да прегледате деликатно гърдите си. Следвайте модел. Използвайте методична техника, с цел да ревизирате цялата си гърда. Например, представете си циферблата на часовник. Започнете покрай ключицата и разгледайте тази част, като движите пръстите си към зърното. След това преместете пръстите си към идната област.

Кога да се свържете с Вашия доктор
Уговорете си среща с Вашия доктор, в случай че забележите: Твърда бучка или възел покрай подмишницата Промени в метода, по който гърдите ви наподобяват или се усещат, в това число удебеляване или изпъкнали елементи, които са разнообразни от околната тъкан Трапчинки, бръчки, издутини или ръбове по кожата на гърдите ви Скорошна смяна в зърното - вдлъбнато, вместо да стърчи Зачервяване, топлота, отичане или болежка Сърбеж, люспи, рани или обриви Кървав секрет от зърното
Вашият доктор може да предложи спомагателни проби и процедури за проучване на измененията в гърдите, в това число клиничен обзор на гърдите, мамография и ултразвук.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР