Самолетният гигант Airbus засилва тестовете на радикална нова технология, свързана

...
Самолетният гигант Airbus засилва тестовете на радикална нова технология, свързана
Коментари Харесай

Airbus изпробва уникален нов дизайн на крилата в технологична надпревара с Boeing

Самолетният колос Airbus ускорява тестванията на радикална нова технология, обвързвана с смяна на крилата. По този начив компанията поставя основите на предстоящ правоприемник на най-продаваната си серия A320, оповестява Reuters.

Новината идва в миг, в който Boeing изследва идея за продължен, свръхлек аероплан, наречена Transonic Truss-Braced Wings.

Изборът на дизайн на крила и индустриални способи от страна на всеки от производителите, дружно с развиването на моторите, ще дефинират конкуренцията на терена на въздухоплавателните средства през втората половина на века, разясняват специалисти от авиоиндустрията.
 Airbus за пръв път продаде съединен в Китай аероплан на европейска самолетна компания
Airbus за пръв път продаде съединен в Китай аероплан на европейска самолетна компания, ето коя

Това е моделът аероплан A321neo, който може да транспортира до 244 пасажери

Днес всички погледи са ориентирани към наследника на водещия A320, който съгласно Airbus може да бъде показан сред 2035-а и 2040-а година

Към днешна дата най-продаваният A320/321 и конкурентният Boeing 737 са направени от алуминий, само че конструкторите са на мнение, че композитните материали ще разрешат на бъдещите крила да се стесняват по по-ефективни способи.
 Снимка 488416
Източник:

Основната спънка за момента е, че производството на композитни елементи е по-скъпо - разлика, която е по-трудно да се възвърне при скъпите А320 и 737 на Boeing, в сравнение с при по-големите самолети, които към този момент се създават от композитни материали.

Въвеждането на карбонови крила в самолетите от класа на А320 и 737 може да изисква и гражданска война в градежа им, с цел да се отговори на индустриалните цели, които сега са 10 пъти по-високи от тези за огромните самолети.
 Boeing чакат двойно повече самолети в небето след 20 години
Boeing чакат двойно повече самолети в небето след 20 години

Само за Китай ще са една пета от всички доставки през този период
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР