Самолети доставиха по въздух хранителни стоки на блокираните в ивицата

...
Самолети доставиха по въздух хранителни стоки на блокираните в ивицата
Коментари Харесай

САЩ и Йордания с нова доставка на хуманитарна помощ в Газа

С амолети доставиха по въздух хранителни артикули на блокираните в линията Газа палестинци в границите на взаимна американско-йорданска интервенция за даването на филантропична помощ, се споделя в изказване на Централното командване на Съединените щати , представено от Ройтерс.

Спускането на пакети с помощи от два самолета С-130 " Херкулес " - единият на американските военновъздушни сили, а другият на Кралските йордански военновъздушни сили - бе осъществено в миг, когато Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци (UNRWA), учредената организация, която работи на територията на анклава, съобщи, че всяко трето дете на възраст под две години е с остро недохранване. Агенцията предизвести за иден всеобщ апетит.

Централното командване на Съединени американски щати назова въздушните доставки на помощи " част от продължителните старания " и съобщи, че продължава да възнамерява следващи въздушни доставки.

По-голямата част от линията Газа е под отломки, а 2,3 милиона палестинци са изправени пред дефицит на храна към този момент повече от пет месеца. Израел стартира въздушна и сухопътна атака след нахлуването на бойци от палестинската ислямистка формация " Хамас " в Израел на 7 октомври, отбелязва Ройтерс.

Germany, the United States and Jordan have airdropped more humanitarian aid into Gaza on Saturday, according to their militaries.
[Israel doesn't help Palestinian civilians. On the contrary, it chose to starve the Palestinians. Israeli God is crying]
— Tran Dinh Hoanh (@tdhoanh)
Съединените щати, главният съдружник на Израел, и други страни приканиха Израел да допусне повече филантропична помощ. Израел упреква организациите на Организация на обединените нации за бавните доставки, заявявайки, че не слага ограничавания върху притока на помощи.

Съединени американски щати започнаха да доставят помощи по въздух на 2 март и възнамеряват да открият морски кулоар за доставки от Кипър.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР