Самолетът Ил-80, известен като самолетът на Страшния съд, ще прелети

...
Самолетът Ил-80, известен като самолетът на Страшния съд, ще прелети
Коментари Харесай

Самолетът Ил-80, въздушното убежище на Путин при ядрен конфликт, ще прелети над Москва за 9 май


Самолетът Ил-80, прочут като " самолетът на Страшния съд ", ще прелети над Червения площад в Москва във връзка Деня на успеха на 9 май. Той към този момент е бил видян на няколко пъти да прелита над съветската столица като част от приготовленията за празника, който тази година ще означи 77-годишнината от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората международна война, осведоми китайската информационна организация Синхуа.

По своята същина Ил-80 е конструиран по този начин, че да може да удържи на удар в резултат на нуклеарен спор, заради което той е особено предопределен за първите мъже в страната, отпред с съветския президент.

Огромната летателна машина не разполага с илюминатори, с изключение на в пилотската кабина, към които са прикрепени защитни уреди при положение на експлоадиране на електромагнитен подтик, който би деактивирал електрическото и електронното съоръжение на самолета.

Ил-80, построен на основата на пасажерския Ил-86, е в употреба от към три десетилетия, през което време е забелязван извънредно рядко – дотолкоз рядко, че първите му качествени фотоси са отпреди едвам пет години. Самолетът съвсем не взе участие в демонстрации и тържествени прояви, заради което тазгодишното му включване във военния церемониал по случай Деня на успеха се приема за извънредно събитие.

По време на подготовките за 9 май Ил-80 е бил неразделно охраняван от два изтребителя МиГ-29, отбелязва организация Синхуа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР