Самолет на пакистанската авиокомпания ПИА (PIA - Pakistan International Airlines)

...
Самолет на пакистанската авиокомпания ПИА (PIA - Pakistan International Airlines)
Коментари Харесай

Първия международен граждански полет на летището в Кабул

Самолет на пакистанската самолетна компания ПИА (PIA - Pakistan International Airlines) кацна през днешния ден на летището в Кабул. Той извърши първия интернационален цивилен полет, откогато талибаните поеха контрола над Афганистан на 15 август, заяви Франс прес.

Това е един от първите признаци на икономическа нормализация за страната и нейното главно интернационално летище, което в края на август бе обсадено от хиляди афганистанци, искащи да изоставен Афганистан след завръщането на ислямисткото придвижване на власт, отбелязва Агенция Франс Прес.

За първи път интернационален, само че не с комерсиална цел пътнически полет бе изпълнен от Кабул в четвъртък предходната седмица. Той бе последван от различен, осъществен от Катар еъруейз (Qatar Airways) в петък с 158 пасажери на борда, в това число американци, германци, канадци, французи, нидерландци, белгийци и маврицийци.

В края на август летището в Кабул беше сцена на безпорядък с хиляди афганистанци, които, уплашени от завръщането на талибаните, обезверено се опитваха да се качат на самолети от гигантския въздушен мост, проведен от Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР