Самочувствието, с което посрещаме празника е повдигнато в резултата на

...
Самочувствието, с което посрещаме празника е повдигнато в резултата на
Коментари Харесай

Българските военнослужещи са се доказали като можещи и знаещи

„ Самочувствието, с което посрещаме празника е повдигнато в резултата на това, което сме създали през последната година ", съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов.

Той честити празника на Българската войска.

" Българската войска беше там, където трябваше да бъде – в помощ на потърпевшите от наводненията в Карловско, отбрана на границата, задачите по здравна евакуация, донорски обстановки. В същото време Българската войска продължава да взе участие в интервенции на Европейски Съюз и НАТО. Ние сме доста добре признати от нашите съдружници и от сътрудниците. Българските военнослужещи са се потвърдили като можещи и знаещи ", сподели Стоянов.

„ Ръководството на МО не чака, ние сме почнали процеса на рационализация. Очаквам до края на 2023 година да бъдат подписани три контракта – два със сухопътните ни войски и един за въздушните ни войски ", добави военният министър пред БТВ.

Той акцентира, че контракти за под 100 млн. лева ще бъдат подписани във връзка с военноморските сили. „ Ние работим старателно в тази посока. Нараства броят на незаетите длъжности и това е повода за оценката, която беше дадена за последния отчет. Процесът на рационализация е доста занимателен. 30 години Българската войска беше подценявана. Бюджетът, който е обособен за Българската войска е 1,8 от Брутният вътрешен продукт. Това е малко над 3,4 милиарда лева “, добави Стоянов.

Военният министър изясни, че има увещание, че първите самолети F-16 ще дойдат у нас при започване на 2025 година " Това няма да е последният полет на самолетите МиГ-29. Обществените поръчки, които пуснахме за ремонта на моторите са за 16 млн. Трябва да се включи контракт, а след това и доставка на ремонтираните мотори ", сподели Стоянов. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР