Само за месец и половина от КАТ са връчени санкции

...
Само за месец и половина от КАТ са връчени санкции
Коментари Харесай

Проверка на БНТ: Връчват фишове и глоби на границата - има ли опашки

Само за месец и половина от КАТ са връчени наказания за 1 милион и 250 хиляди лв., сочат докладите. Идеята водачите да получават невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната провокира опашки на един от граничните ни пунктове преди дни.

Проверка на наш екип демонстрира, че скупчването е било моментно и откакто водачите се предизвестяват за неплатени от тях санкции те всеобщо заплащат дължимите суми на място.

Половин милион фиша за нарушавания не са стигнали до получателите си през предходната година. За това предизвести през уикенда министър председателят Николай Денков и заяви, че са дадени инструкции за информации за невръчени електронни фишове на влизащите и излизащите от страната български жители.

Шофьорите одобряват това като рутина мярка.

" Така е съвсем във всички страни. Ако влезеш и не си безупречен - не можеш да излезеш, би трябвало да си платиш санкцията още на границата ".

" Не съм водач, само че и моето мнение е такова, че би трябвало да си заплащат санкциите. И то от всички, освен от българските жители, само че и непознатите жители, които минават от тук, по този начин както ние си плащаме ".

Проверката ни през днешния ден на граничните пунктове с Гърция и Сърбия сподели, че инспекциите за неплатени актове за санкции за момента не водят до огромни опашки. А доста от водачите преди да тръгнат на път бяха ревизирали дали имат неплатени санкции.

" Преди да потегли, в случай че имам подозрение, че съм фотографирам с камера и нямам връчен акт за превишена скорост, ревизирам онлайн. Ако инцидентно се окаже, че имам авансово си заплащам и тогава потеглям да излизам отвън България. Сигурност ", разяснява Петър.

На граничните пунктове се дава опцията неизрядните водачи да заплатят санкцията си на място в зоната на граничния пункт. Но това е единствено по избор на лидера и не е наложително.

Въпреки това инспекцията ни сподели че от ден на ден водачи избират да заплащат санкциите си на границата, употребявайки пост терминал.

През почивните и празничните дни няма да се връчват наказателни постановления и електронни фишове на границата, с цел да не се затруднява придвижването.

Така действат и сега на граничния пункт " Дунав мост " при Русе. Тук има място, където водачите могат да получат информация за неплатени санкции.

Заради засиления трафик обаче през последния месец, а и с наближаването на Коледа и Нова година, граничните управляващи в Русе към този момент не уведомяват водачите за отговорностите им към страната.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР