Само за ден в Турция избухнаха близо 20 пожара, включително

...
Само за ден в Турция избухнаха близо 20 пожара, включително
Коментари Харесай

Хиляди европейци напуснаха домовете си заради огнените стихии

Само за ден в Турция избухнаха близо 20 пожара, в това число в регионите, които бяха ударени от тежкото земетресение през февруари. Властите изтеглиха жители от няколко обитаеми места, след като огънят застраши домовете им. В гасенето се включиха и хеликоптери. В Гърция пламъци обгърнаха горски масиви в региона на столицата Атина.
Борихме се с огъня с нашите деца. Никой не пристигна. Сега пристигнаха. Сега, когато вече е твърде късно.
Жител на Атина

Спешните служби изтеглиха десетки фамилии, както и 1200 деца, отишли на летен лагер край Атина. Гръцките управляващи задържаха обвинен за предизвикването на пожар в Куварaс, край столицата. 

Правителството даде обещание обезщетения за хората, чиито домове са наранени от пожарите.
За вреди по жилищни здания се оповестява и в Испания, откакто огънят на остров Ла Палма изпепели близо 4 хиляди хектара земя.Здравното министерство в Италия разгласи червен код за рисково време в 20 града. Ситуацията е сложна и за бездомните.
Какво може да се направи? Нищо. Например в най-горещите часове отивам в градския превоз, пробвам се да се возя в подобен с климатик, обикалям няколко пъти, след това диря сянка в някой парк.
Сетимио, скитник

Горещата вълна в Европа продължава с предупреждения, че високите градуси ще се задържат и през следващите дни. Високи остават температурите и в Съединени американски щати - в Долината на смъртта бяха измерени 49 градуса по Целзий. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР