Само за 7 месеца над 400 тира са засечени на

...
Само за 7 месеца над 400 тира са засечени на
Коментари Харесай

Гумите с добавен грайфер: Експерти за цената, правилата и рисковете на пътя

Само за 7 месеца над 400 тира са засечени на пътя с износени и даже раздрани гуми. Това оповестиха за bTV от транспортното министерство.

Камион е навлязъл в насрещното и е блъснал три коли

Стотици са водачите на камиони като този, който се обърна край Карнобат, които се движат с по този начин наречения „ регенерат “ – остарели гуми с нов грайфер. Опасно ли е това?

Така нареченият регенерат е остаряла, износена гума с напълно нов протектор. Светослав Стефанов, шеф на сервиз за гуми, споделя, че се употребяват и от дребни, и от огромни компании, а цената е двойно, от време на време тройно по-ниска. Твърди, че при вярна инспекция на гумите, те са изцяло безвредни.

Според Съюза на българските автомобилисти обаче, регенератът не е безвреден. „ Това е технология, която върху остаряла гума нанася слой от каучук, което усилва грайфера, само че гумата е извънредно рискова за високи скорости “, изяснява Ивайло Славков.

Пламен Симеонов, който е професионален лидер, е на същото мнение. Работи в най-голямата транспортна компания у нас.

По закон гумите би трябвало да са с дълбочина на грайфера над 1,6 мм. Експертите обаче споделят, че доближат ли 3 мм, гумите към този момент са за боклука.

„ Обикновено на две седмици една гума би трябвало да бъде проверявана и да бъде в границите на предписанията на производителя на гуми “, разяснява Славков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР