Само за 2018 година ще платим доста сериозно обезщетение в

...
Само за 2018 година ще платим доста сериозно обезщетение в
Коментари Харесай

1.5 млн. лв. за нарушени права на човека плащаме през 2018 г.

Само за 2018 година ще платим много съществено обезщетение в размер на към милион и половина лв. поради неоправдателни решения за нарушени права на индивида .
Това разгласи заместник-омбудсманът Диана Ковачева на събитие, на което бе оповестено приемането на най-високия статут " А " на Организация на обединените нации от Националния омбудсман на България.

Диана Ковачева съобщи, че самите неоправдателни присъди демонстрират, че има още доста работа по отбрана на правата на индивида у нас , а статутът на Организация на обединените нации единствено ни задължава да работим още в тази посока.
 България заплаща близо 1 млн. лева по каузи в Европейски съд по правата на човека
България заплаща близо 1 млн. лева по каузи в Европейски съд по правата на човека

Над 460 хиляди евро отиват по делото " Ченгелян и други против България ", за собствеността на Павлитовата - Синята къща в Пловдив

Акредитирането на Омбудсмана с допустимо най-високият статут " А " на Организация на обединените нации за правозащитен орган и дава право на институцията да показва позицията на правата на българските жители към Комитети на правата към Организация на обединените нации.

Националният омбудсман Мая Манолова изрече също своята задоволеност от приемането на статута към Организация на обединените нации. Тя го дефинира като триумф и едно положително наследства за идващия омбудсман .
 България заплаща съвсем 150 000 лв. за пет каузи по Европейски съд по правата на човека
България заплаща съвсем 150 000 лв. за пет каузи по Европейски съд по правата на човека

Възможността да се изнася информация и хрумвания е в интерес на обществото, считат от Европейски съд по правата на човека

Манолова посочи, че този статут дава на омбудсмана висок престиж и самопризнание за институцията в интернационален и вътрешен проект , както и за усилване на въздействието и на престижът измежду европейските и национални сътрудници. По думите на националния бранител статутът дава опция за по-ефективна отбрана на правата на българските жители , тъй като дава правото на страната ни да взе участие в комитети за правата на индивида към Организация на обединените нации.
 Манолова търси помощ от европейските сътрудници против двойните стандарти
Манолова търси помощ от европейските сътрудници против двойните стандарти

Броят на евроскептиците ще пораства, в случай че институциите не престават да бездействат, съгласно нея

Според Манолова в България не постоянно правата на жителите се показват обективно от институциите в България и по тази причина националния омбудсман ще показва двете гледни точки - позицията на институциите и на българските жители. По думите й от време на време крайният вид да бъдат накарани да работят институциите са рекомендации от интернационалните организации.

Диана Ковачева регистрира, че в последните 2 години присъединяване на омбудсмана е станало по-ефективно на интернационално равнище . Ковачева се похвали с постигнатото до сегашния миг от омбудсмана и предложи България да се причисли към Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на индивида и Конвенцията за Организация на обединените нации за отбрана на хората с увреждания . Целта е хора с увреждания да могат да подават тъжби в комитети за отбрана правата на индивида.
 Близо 13 000 тъжби е получила Манолова през 2018 година
Близо 13 000 тъжби е получила Манолова през 2018 година

Най-голям е броят против монополните дружества
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР