Само ваксинирани или с тест за коронавирус ще могат да

...
Само ваксинирани или с тест за коронавирус ще могат да
Коментари Харесай

Пускат само ваксинирани или с тест за коронавирус на парад в Кипър

Само имунизирани или с тест за ковид ще могат да участват на военния церемониал през днешния ден в Никозия, с който се празнува 61-ата годишнина от провъзгласяването на независимостта на Република Кипър. Веднага след празниците президентът Никос Анастасиадис привиква Национален съвет по Кипърския въпрос.

Колоните на парада през днешния ден ще преминат пред аудитория, откакто на миналогодишния празник не бе позволено наличие на обществеността поради тежката Covid обстановка.

Въведени са обаче строги здравни ограничения. Да следят тържественото шествие от близко ще бъдат допускани единствено хора с коронавирусния „ безвреден пропуск ” (SafePass), удостоверяващ ваксина, преболедуване или тест от последните 72 часа. Всички фенове наложително би трябвало да носят маски.

Полицията ще прави инспекции за спазването на тези две условия.

21 празнични топовни салюта и издигане на националния байрак под звуците на националния химн дават началото на парада. Преди него честванията включват панихида за бойците на съпротивата и поднасяне на венци пред техни монументи.

„ В продължение на 60 години в Кипър има две обособени страни ”, съобщи в навечерието на рождения ден на самостоятелната република водачът на кипърските турци Ерсин Татар.

Президентът Никос Анастасиадис свика в понеделник съвещание на Националния съвет, на което с ръководителите на парламентарно показаните партии ще разисква развиването на Кипърския въпрос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР