Само в четири областни града градската управа реши да се

...
Само в четири областни града градската управа реши да се
Коментари Харесай

Къса клечка за Перник, Шумен, Пловдив и Видин - утре са на безалкохолно

Само в четири регионални града градската администрация реши да се държи с жителите като с крепостни селяни и веведе безумната възбрана за продажба на алкохол в изборния ден. Въпрек, че практиката, която е излишък от соца, през последните години съвсем изчезна от огромните градове в България, тя ще продължи да се ползва в Пловдив, Шумен, Перник и Видин.

Забраната се отнася за комерсиалните обекти и заведенията за публично хранене. Алкохол няма да се пие и на публичните места в интервала от 23 часа на 1 април до 22 часа на 2 април. Изключение са местата, където се организират авансово планувани фамилни и обредни ритуали.

Забраната важи за интервала от 23:00 часа на 1 април до 22 часа на 2 април 2023 година

В София, Варна и Бургас тази соцпрактика от няколко години е прекъсната. В общините се позволява продажбата, сервирането и използването на алкохолни питиета в избраните за това места. Забранява се само потреблението на алкохол в изборните пространства и директно прилежащите им територии в административно-териториалните граници в предизборния ден на 01.04.2023 година и в изборния ден на 02.04.2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР