Само в 4 от 12-те общини в Пазарджишко днес хората

...
Само в 4 от 12-те общини в Пазарджишко днес хората
Коментари Харесай

Само 4 от 12 общини в Пазарджишко имат подвижни секции

Само в 4 от 12-те общини в Пазарджишко през днешния ден хората с увреждания ще могат да гласоподават в преносими секции. Такива ще има в Пазарджик, Велинград, Септември и Сърница. Така местата за гласоподаване са общо 365, а броят на гласоподавателите по описи - 237 500 души.

Дни преди вота Административният съд в Пазарджик анулира заповед на кмета на община Батак Петър Паунов за формиране на мобилни секции. Делото бе формирано по сигнал, че на предходните парламентарни избори бюлетини в преносимите кутии са пускали и хора, чиито болести не им пречат да отидат до другите секции, някои гласоподаватели даже нямали решение на ТЕЛК.

По мотив предизвестието, че се чакат опити за саботажи от институциите заявяват, че са в подготвеност за реакция при всевъзможни обстановки. Има обезпечени механически лица за възможни проблеми с машините, аварийно електрозахранване, опция за де премине към гласоподаване с бюлетини във всяка от секциите с над 300 души, в които по принцип се гласоподава с устройства.

Почти всички секции в района са почнали работа обикновено и в точния момент, изчаква се единствено информацията на началото на изборния ден от някои по-отдалечени обитаеми места.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР