Само титла от Ролан Гарос липсваше в колекцията на Новак

...
Само титла от Ролан Гарос липсваше в колекцията на Новак
Коментари Харесай

Да си припомним: Как Вавринка разби сърцето на Джокович на финала на Ролан Гарос


Само купа от Ролан Гарос липсваше в сбирката на Новак Джокович. Когато през 2015 година Ноле най-сетне съумя да преодолее абсолютния хегемон в Париж Рафаел Надал, изглеждаше като че ли дългото очакване ще завърши.

На финала обаче го очакваше швейцарец с необикновени тенис къси панталони. Името му не бе Роджър Федерер, а Стан Вавринка.

Stan the Man изигра свръхестествен шампионат и изцяло справедливо се поздрави с крайния триумф след 4-6 6-4 6-3 6-4. Бекхендът на Вавринка бе като произведение на изкуството и сърбинът не съумя да укроти експанзията в играта на съперника си в мача за трофея.

Днес им следва епизод №26 от съперничеството им. В него сме ставали очевидци на край на US Open, полуфинали в Ню Йорк, Мелбърн и на финалите в O2 в Лондон. И все пак може би най-историческият им конфликт остава този във френската столица.

Нека си напомним по какъв начин Стан разруши сърцето на Джокович през 2015 година:

Освен красивата игра на корта, дуелът бе последван и от още един трогателен миг. Да, Новак загуби, само че получи рядко самопризнание – публиката на „Филип Шатрие“ дълго му ръкопляскаше на крайници по време на церемонията:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР