Само санкции могат да накарат Северна Корея да преговаря, заяви

...
Само санкции могат да накарат Северна Корея да преговаря, заяви
Коментари Харесай

Френски министър: Севернокорейските власти са с някаква форма на аутизъм

" Само наказания могат да накарат Северна Корея да договаря ", съобщи френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан в Пекин, като означи, че предлагането на Китай за по едно и също време прекратяване на нуклеарните опити на Пхенян и на американско-южнокорейските военни учения не е верният метод, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Това е тематика на различие сред Франция и Китай, въпреки и двете страни да гласоподаваха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за усилване на глобите против режима на Ким Чен-ун, сподели Льо Дриан.

Китай твърди, че ползва строго новите интернационалните наказания, само че пламенно пази разновидността за решение на рецесията с разговор посредством двоен мораториум - КНДР да прекрати своите нуклеарни и балистични опити, а Южна Корея и Съединени американски щати да замразят взаимните си военни учения - нещо, което Вашингтон изрично отхвърля.

" Не имам вяра изключително в тази тактика. Не мисля, че това е верният метод ", акцентира френският външен министър на къса взаимна конференция с китайския си сътрудник Ван И.

" Не виждам днешна КНДР да е подготвена да договаря по нуклеарната си стратегия, а поради усилването на опасността Съединени американски щати и Южна Корея мъчно могат да одобряват понижаване на взаимните си учения, които са тип утешение за южнокорейското население ", се аргументира Льо Дриан.

" Като се има поради, че севернокорейските управляващи са с някаква форма на аутизъм, единствено натискът и затова глобите могат да върнат страната на масата за договаряния. Китай е в добра позиция да окаже подобен напън ", съобщи френският външен министър.

Двойният мораториум е реалистично и изпълнимо предложение, тъй като ескалацията на напрежението се подхранва от неналичието на договаряния, акцентира в отговор Ван И.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР