Само с човек като Доналд Тръмп за президент на журналистите

...
Само с човек като Доналд Тръмп за президент на журналистите
Коментари Харесай

Изчислиха колко лъжи е казал Доналд Тръмп като президент

Само с човек като Доналд Тръмп за президент на публицистите ще им хрумне да основат научни индикатор за премерване и отчитане на размера на президентската недобросъвестност и ненадеждност. Това оповестяват от уеб страницата за просвета и технологии Gizmodo, представен от БГНЕС. Такива статистически модели съществуват и се употребяват - да вземем за пример вестник The Washington Post.

Даниел Деле, началник на вашингтонското бюро на вестник Toronto Star, съобщи, че е направил " първият обширен статистически разбор на непочтеността на Тръмп " и е открил, че лъжите на американския президент напълно не са малко.

Миналата година Тръмп е излъгал за времето на открито по време на встъпването си в служба. На идващия ден той е излъгал за броя на хората, която е следила въпросното стъпване в служба. Изглежда той лъже за всичко, даже и за неща, от които няма да извлече изгода, заключва Деле.

Според разбора на Toronto Star Тръмп е изрекъл 1 340 330 думи от встъпването си в служба до 1-ви юли тази година. От вестника са разкрили 1 929 лъжливи изказвания от този интервал . Но Деле споделя, че аудиторията желае повече от просто сурови цифри. " Те желаят от нас пояснения за какво броят на лъжливите изказвания за седмица се е нараснал от 2017-та година. Ключовият въпрос е дали Тръмп просто приказва повече или думите му са по-ненадеждни от преди?

Според Деле " наситеността на недобросъвестност " в думите на Тръмп се е нараснала. " Това демонстрира, че той не просто приказва повече. Това демонстрира, че нещата, които споделя, са все по-неистински ", съобщи той.

Например Тръмп изговаря " лъжлива дума " на всеки 19,4 думи, твърди Toronto Star. През 2017 година процентът думи, които са част от лъжливи изказвания, е бил 3,8 на 100, до момента в който данните сега демонстрират нарастване до 7,3%. Данните на Деле твърдо демонстрират, че " наситеността на недобросъвестност " в думите на Тръмп нараства.

Анализът демонстрира също, че Тръмп приказва повече, в сравнение с преди - с 20% повече.

Според екипa на вестника, нарастването на думите в речите на Тръмп и лъжите му са свързани с обстоятелството, че напоследък той по-скоро се саморекламира. Което подсигурява, че размерът на лъжите му ще се усили и ще е по огромен, в сравнение с в случай че се придържа към авансово написания сюжети.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР