Само с акт и глоба е на път да се

...
Само с акт и глоба е на път да се
Коментари Харесай

Дивна се разминава само с акт и глоба за катастрофата

Само с акт и санкция е на път да се размине певицата Дивна за злополуката, при която пострада приятелката й Кристин Илиева. По закон за сходен случай на пътя, при който има съществено потърпевш, наказването е до три години затвор. В случая с Дивна сходна заплаха няма, обясниха осведомени, написа в. "България през днешния ден ".

Нещо повече, започващото другата седмица в град Левски дело съвсем несъмнено ще бъде прекъснато. Така единственият вид на страната да потърси отмъщение от певицата е сформиране на акт от КАТ. Освен сериозна парична санкция в този случай се лишава и книжката на отговорния водач за няколко месеца.

Инцидентът със звездата стана на 12 март предходната година покрай плевенското село Българене. Дивна и приятелката й, моделката Кристин, пътуват от Русе за София. На прав път певицата потегля с висока скорост да изпреварва друга кола. Внезапно отсреща се задава камион. За да избегне конфликта, Дивна завърта кормилото в опит да се прибере в своята лента. Заради извънредно високата скорост автомобилът сервира, излиза от пътя и се забива в мантинела. При злокобния удар певицата се отървава единствено с нерешителност. Приятелката й Кристин няма подобен шанс. При конфликта десният й крайник е премазан. В идващите месеци моделката претърпява над 10 интервенции, като при една от тях се развива тежка костна зараза, при която животът й виси на косъм. В последна сметка лекари в Турция избавят крайници на Кристин и тя още веднъж проходи. "Лечението коства сериозна сума пари, събрана от дарения ", написа във фейсбук самата моделка.

Докато лекарите се борят за крайници на Кристин, прокуратурата в град Левски стартира следствие против Дивна. Направената експертиза потвърждава, че певицата е карала колата си със 124 км/ч при ограничаване от 90 км/ч. В края на ноември предходната година е импортиран и обвинителният акт, стартът на делото е плануван за другата седмица.

Междувременно Дивна изиска публично амнистия от ранената Кристин и даже й посвети своя ария. Двете неведнъж демонстрираха положителни връзки. Пострадалата моделка благородно разгласи, че е дала прошка на своята другарка.

Сдобряването сред двете приятелки се отразява и на делото. Преди няколко седмици Кристин изпраща молба до съда, в която упорства делото за злополуката да бъде прекъснато.

По закон желанието на потърпевшата наложително би трябвало да бъде признато от съда и обвиняването свалено.

"Краят на делото не освобождава от отговорност прокуратурата да изпрати материалите за злополуката до КАТ. Пътните служители на реда от своя страна са длъжни да сформират акт на певицата, с санкция и лишаване на книжката ", изясни юрист с опит в сходни каузи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР