Само преди няколко години Джорджия Мелони - тогава лидер на

...
Само преди няколко години Джорджия Мелони - тогава лидер на
Коментари Харесай

Politico: Докато Мелони прегръща Африка, Европа затаява дъх

С амо преди няколко години Джорджия Мелони - тогава водач на крайнодясна партия - призоваваше за морска обсада, с цел да се предотврати " нашествието " на мигранти през Средиземно море към Европа. Сега, в качеството си на министър-председател на Италия, тя залага доверието си на упорит капиталов проект за Африка, написа в собствен анализ Politico. 

Мелони е хазаин на интернационална среща на върха за Африка в Рим на 29 януари с присъединяване на 25 африкански водачи - чакат се и ръководители на Организация на обединените нации, Световната банка и Европейски Съюз. След неделния прием в президентския замък, през днешния ден Мелони би трябвало да изложи в сената своята визия за стратегическото развиване на африканския континент. 

Нейният просрочен опит да ухажва африканските водачи не е толкоз чудноват, колкото наподобява, а е част от многостранната война на италианския водач против противозаконната имиграция, която включва прекачване на мигранти в Албания. Пристигащите по море мигранти се усилиха доста, откогато Мелони пристигна на власт, предава Politico.  

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР