Само преди няколко дни, Асоциацията на автомобилните производители в Европа

...
Само преди няколко дни, Асоциацията на автомобилните производители в Европа
Коментари Харесай

Кипър дава до 100 000 евро за нов електрически автобус. България ...

Само преди няколко дни, Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) разгласява годишното си изследване за другите преференции, бонуси и други финансови преимущества, на които могат да разчитат потребителите в 27 европейски страни, в случай че решат да закупят нов електрифициран/електрически или нискоемисионен автомобил.

Според , в 20 от включените в изследването страни съществуват политики за финансово подкрепяне на покупката на подобен автомобил, като изключенията са Белгия, България, Дания, Финландия, Латвия, Словакия и Швеция.

Към момента, във връзка с леките коли, най-хубава е политиката на Кипър, където потребителите могат да разчитат на награда от до 20 000 евро, като 19 000 от тях са планувани за придобиването на BEV модел, а още 1000 евро се дават при връщането на използван подобен.

Сега от ACEA разгласяват сходен на горния отчет, само че покриващ комерсиалните автомобили- леко-, средно- и тежкотоварни, и рейсове, и още веднъж Кипър предлага най-благоприятните условия със дотация, която може да доближи 100 000 евро за придобиването на напълно електрически рейс. При електрическите камиони, преференцията е 20 000 евро.

Проучването на ACEA демонстрира също по този начин, че в 22 от страните няма политика за подпомагането на построяването на зарядна инфраструктура, а съвсем в една трета от страните няма тласъци за покупката на електромобил с комерсиално предопределение. В три държави- Естония, Унгария и Нидерландия, няма даже данъчно облекчение за придобиването на подобен.

сочат, че електрифицираните и нискоемисионни търговски коли не се употребяват с никакви преференции в Германия, до момента в който във Франция съществува политика за облекчение от до 9000 евро, само че единствено за коли N1 (до 3.5 тона). В Италия преференциите доближават до 14 000 евро, само че единствено за коли N1 и N2 (3.5-12 тона).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР