Само преди дни Борисов разпалено обяви в Брюксел, че тези,

...
Само преди дни Борисов разпалено обяви в Брюксел, че тези,
Коментари Харесай

Този Път Чарът На Бойко Борисов Не Проработи! Преди Малко Важният Човек Се Изправи Очи В Очи И Попари Надеждите На България!

Само преди дни Борисов разпалено разгласи в Брюксел, че тези, които ни стопират, нямат причини, само че си ги измислят. Дори скастри Европейски Съюз, че не е обективен – Гърция била вътре с този мигрантски напън, а при нас – той бил нулев.

След срещата си с Рюте обаче министър председателят ни се сниши и просто означи: надяваме се за еврозоната и за Шенген. Всички виждат, че сме надеждна външна граница.

На процедура Рюте не промени позицията си, повтаряна неведнъж още от 2012 година: два поредни позитивни отчета на Европейска комисия за напредъка в съблюдаване на върховенството на закона в България. Досега няма и един подобен, а наблюдението на Европейска комисия е към своя край.

Това, което Рюте обществено не сподели, е, че Холандия, която е известна като доста толерантна, само че и доста взискателна страна, се притеснява от пробив в осведомителните масиви, до които България би получила цялостен достъп. Това са Шенгенската осведомителна система и Визовата осведомителна система. Опасява се, че корупцията и неналичието на господство на закона вършат вероятен „ износът “ на нарушители през отворените граници.

Вече имахме мотив да цитираме изявление на политолога Евгений Дайнов, който пред Дир.бг разкри какво му доверили посланици от шенгенски страни - че в България по море всяка седмица влизат еди какъв брой си контейнера и един постоянно се губи. По документи влиза, само че по документи не излиза. Прекарват се „ изчезнали по документи контейнери, за които Европейски Съюз не знае какво има вътре – нуклеарни бойни глави ли има, или какво ”.

По всяка възможност такива " недостатъци " има поради Рюте с думите: работата още не е свършена и това изисква старания на доста участници в процеса.

Не е единствено Холандия

Германия също действително е срещу пълноценното ни участие в Шенгенската зона. Канцлерът Ангела Меркел сподели неотдавна на Борисов, че не може да се ангажира със период за участие, което, „ слушано “ сред редовете, значи, че няма да е скоро, тъй като България още не е подготвена.

Нейният баварски съдружен сътрудник - Християнсоциалният съюз - пък изрично разгласи, че разширението на Шенген с България не може да става за сметка на сигурността на немските жители. Не е без значение в тази ситуация, че ХСС, който има твърда позиция за имиграцията, поема вътрешното министерство в новия немски кабинет.

От ГЕРБ одобриха невъзмутимо неналичието на развиване за Шенген. Председателят на комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова сподели, че „ би трябвало да си доработим нещата по условията на Механизма за съдействие и инспекция “, нещо на което, по думите й, няколко страни държат.

Надеждите са за отваряне на въздушните граници по време на австрийското председателство на Европейски Съюз, което е след българското.

Нещо, което може би Германия ще одобри, а Холандия - в случай че я убедим да вдигне бариерата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР