Президентът на Украйна Володимир Зеленски сравни настоящата съпротива на страната

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски сравни настоящата съпротива на страната
Коментари Харесай

Зеленски сравни битката с Русия с борбата срещу нацистка Германия

П резидентът на Украйна Володимир Зеленски съпостави актуалната опозиция на страната му против съветската инвазия с украинските старания за победа над нацистка Германия във връзка годишнината от края на Втората международна война в Европа , съобщи ДПА.

" Преди осемдесет години милиони украинци се сражаваха, с цел да бъде надвит нацизмът вечно ", декларира президентът във видеообръщение, записано по време на днешното му посещаване в село Ягодно, в северноукраинската Черниговска област, отбелязва ДПА, като добавя, че на това място е осъществено хипотетично военно закононарушение от страна на съветските сили през 2022 година

" Сега обаче украинците отново се изправят против злото, което се е преродило, върнало се е и желае още веднъж да ни унищожи ", споделя още Зеленски.

The President of Ukraine Volodymyr Zelensky made a speech on the occasion of the Day of Remembrance and Victory over Nazism in the Second World War.
— Babel.ua: Ukraine at war (@UaBabel)
ДПА напомня, че по време на съветската окупация на Ягодно над 350 от жителите на селото, измежду които 80 деца, са държани със седмици заключени в мазето на учебното заведение. Случаят е документиран освен от украинци, само че и от международни медии, отбелязва организацията.

Зеленски споделя, че десетима от затворените са умряли, а седемнадесет души са били убити. Според него тези събития демонстрират какво съставлява Русия под ръководството на своя президент Владимир Путин. " Ако това не е нацизъм, кое е? ", пита риторично украинският президент в прочувственото си видео, показва ДПА.

Зеленски декларира още, че украинската войска е освободила Ягодно в края на март 2022 година и че вижда в това знак, че историята може да се повтори, както при успеха над нацистите.

" Всеки, който е пристигнал да ни унищожи, по-късно ще избяга от украинската земя ", съобщи президентът на Украйна.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР